Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Így gondoskodj a törékeny, töredezett körmeidről

2021. október 18. 13:48

Valószínűleg mindenki került már abba a helyzetbe, hogy elkezdte ápolni, gondozni a körmeit, s szerette volna szép hosszúra növeszteni azokat, de egyszerűen sehogy sem sikerült. Letört az egyik, beszakadt a másik és muszáj volt a többi köröm hosszúságát is a töröttekhez igazítani. 

Bosszantó, amikor újra és újra azzal kell szembesülnünk, hogy oda a sok munka eredménye és újrakezdhetjük az egészet elölről. Ráadásul a fényes, egészségtől ragyogó és rendezett körmök a testi és lelki egészség, az ápoltság és a szépség jelképe. Éppen ezért sok mindenre hajlandóak vagyunk a körmeink szépségéért.

Mi okozhatja a körmök törékenységét?

Téves az a hiedelem, hogy csak azok lehetnek egészségesek, akiknek gyönyörűek a körmeik, hiszen a körömlemez sérülékenységét rengeteg dolog okozhatja. Sőt, olyan is gyakran előfordulhat, hogy többféle ok rejtőzik meg a probléma hátterében.

Az egyik legegyszerűbb ok az, hogy nem megfelelően ápoltuk a körmünket. Talán meglepő, de akár túlzásba is vihetjük a gondoskodást, s a rosszul alkalmazott kezelésekkel ahelyett, hogy javítanánk, sokat ronthatunk a körmeink állapotán. 

Az is okozhat problémát, hogy meglévő sérülések mellett használunk olyan alapanyagokat, amelyek csak az ép körömlemezre vannak jótékony hatással. Továbbá gyakori ok a sérülékeny körmök hátterében az is, hogy a géllakkok, illetve a műkörömhöz szükséges alapanyagok nem szakszerűen lettek eltávolítva, így sajnos sérült a művelet során a köröm.

Szintén kevesen gondolnak rá, de nemcsak a test betegségeit mutathatja meg a köröm, hanem lehetnek saját betegségei is, mint például az ótvar, amely a körömlemez megbetegedése. Fontos szem előtt tartani a védelmet is, például az irritáló anyagok, vegyszerek használata során mindig gondoskodni kell a kéz, s így a körmök védelméről is.

Végül pedig, betegségek nélkül is okozhatja a körmök gyengeségét és töredezettségét a tápanyagokban és vitaminokban szegény táplálkozás, vagy az étrend hirtelen és eltúlzott megváltoztatása, egyoldalúvá válása.

Hogyan segíthetjük körmeink megerősödését?

Használd a Silcare - Műköröm Webáruház alapzseléit, amelyek segítségével nemcsak ápolod a körmeidet, hanem széppé is teheted őket, hiszen géllakkok vagy műkörömzselé is kerülhet rá, így akár körömhosszabbításhoz is tökéletes választás. Használj professzionális termékeket és manikűreszközöket a kifogástalan gondoskodás érdekében!

Adj nekik egy kis időt, hogy regenerálódjanak. Használj körömbalzsamot és keratint is tartalmazó készítményeket, hogy minden fontos tápanyagot megkapjanak és újra megerősödhessenek. A külső ápolás mellett ne feledkezz meg a belső ápolásról sem, ezért fordíts gondot a kiegyensúlyozott és vitaminokban gazdag táplálkozásra is!

Ne felejts el kesztyűt húzni, amikor takarítasz vagy vegyszerekkel érintkezel, hiszen a védelem elengedhetetlenül fontos annak érdekében, hogy megelőzzük a további bajokat.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.