2021. november 28.
//
Stefánia névnap

Oxfordban tarolt a lovassys diák

2021. október 19. 14:46
Eduline
Egy 18 éves lovassys diák szerezte meg az első helyet az oxfordi St. Hugh’s College esszéversenyén.

Az Eduline oktatási portál beszámolója szerint Csákány Olivér, a Lovassy László Gimnázium végzős tanulója nyerte a Mary Renault-díjat az oxfordi St. Hugh’s College által 16-18 éves fiataloknak kiírt hagyományos esszéversenyen. A verseny témája Mary Renault írónő regényeihez kapcsolódva a klasszikus antikvitás kultúrája és annak fogadtatása.

„Választanom kellett az antik világból egy témát, ami lehetett politikai, történelmi, filozófiai vagy irodalmi, és annak a recepcióját kellett vizsgálni” – nyilatkozta az Eduline-nak Olivér. Választott témája Theokritosz 19-20. századi fogadtatása a viktoriánus kor uráni költészetben, főként Edward Cracroft Lefroy „Echoes from Theocritus” című szonettciklusában.

A Mary Renault-esszéversenyre a világ bármely pontjáról lehet jelentkezni, az angol és nem angol anyanyelvű indulók ugyanabban a mezőnyben indulnak.  Olivér az angol mellett a gimiben németet és franciát is tanult, de van nyelvvizsgája latinból, most pedig oroszt tanul, felsőfokú nyelvvizsgára készül.

vehir.hu