2021. december 4.
//
Barbara, Borbála névnap

Katonásan küzdöttek a fiatalok

A Magyar Honvédség és a társadalmi kapcsolatainak erősítése, a honvédelmi nevelés, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése érdekében hagyományosan megrendezi az Országos Haditorna Versenyt fiatalok bevonásával. A Veszprém megyei döntőt kedden tartották a megyeszékhelyen, amelyet a várpalotai PSZC Faller Technikum diákjai nyertek meg.

A Haditorna versenyt több célból hívták életre, ezek között szerepel a honvédelem ügyének népszerűsítése a sport eszközeivel, és a hozzá szorosan kapcsolódó értékek közvetítése, a fiatalok készségeinek, erkölcsi, akarati tulajdonságainak és fizikai képességeinek fejlesztése, valamint lehetőséget nyújtani a tanulóknak a honvédelemhez kapcsolódó sporttevékenységek kipróbálására, felkészültségük összemérésére.

A versenysorozat minden év szeptember és október hónapjaiban kezdődik a megyei fordulókkal, amelyeket az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei irodái vezényelnek.

Az Országos Haditorna Verseny tulajdonképpen a honvédelmi nevelés egyik eszköze, ahol a fiatalok érzelmi, szellemi és fizikai szinten, játékos formában készülhetnek fel a haza védelmére.

A versenyszámok közt olyan feladatok is szerepeltek, mint a fegyveres váltófutás, a légpuska-lövészet, a kézigránát-célbadobás, a mátrixfutás, az elsősegély-nyújtási ismeretek, a figyelési és távbecslési feladatok teljesítése, valamint akadálypálya leküzdése.

A Veszprém megyei döntőt, amit a Schönherz-pályán rendeztek meg végül a várpalotai PSZC Faller Technikum diákjai nyerték meg a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium és a Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium versenyzői előtt, így ők szerepelhetnek az országos döntőben. Legjobb veszprémi intézményként a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium végzett, ők hatodikak lettek a 12 fős mezőnyben.

vehir.hu

További cikkek

Nem csak a harctérre toboroznak katonákat
Nem csak a harctérre toboroznak katonákat
Főleg műszaki területről várnak új tagokat a seregbe, de számos másik szakterületet képviselő személy számára is kínál lehetőségeket és képzéseket a Magyar Honvédség. Hétfőn a veszprémi toborzó központban mutatták be a lehetőségeket az illetékesek.
Elhunyt bajtársaikra emlékeztek a katonák
Elhunyt bajtársaikra emlékeztek a katonák
A hagyományokhoz hűen idén is megemlékezett az elhunyt bajtársakról a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ.
A nép mellé álltak a katonai szervezetek
A nép mellé álltak a katonai szervezetek
Ünnepi állománygyűléssel emlékezett 1956 októberének eseményeire a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ pénteken az Agórában.
Nagyszabású hadgyakorlat zajlik a környéken
Nagyszabású hadgyakorlat zajlik a környéken
A Breakthrough 2021 elnevezésű katonai gyakorlatra a magyar honvédségi vezérkar mellett Orbán Viktor, miniszterelnök és Benkő Tibor, honvédelmi miniszter is ellátogatott. Csütörtökön a kormány pedig kihelyezett kormányülést tartott a hajmáskéri Központi Gyakorló- és Lőtéren, ahol az egyetlen napirendi pont a magyar haderő-fejlesztés áttekintése volt.
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Megnövekedett hanghatással járó gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Központi Lő- és Gyakorlóterén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.