2022. május 20.
//
Bernát, Felícia névnap

Előtérbe került a sport a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem, a VESC és a székesfehérvári MÁV Előre SC együttműködési megállapodást kötött – jelentették be a felek szerdán.

Portálunk, a vehir.hu korábban már több ízben is pedzegette, hogy a Veszprémi Egyetemi SC tárgyal az együttműködésről a nívós múltú székesfehérvári klubbal, a MÁV Előre SC-vel. A paktumot szerdán délután a felek hivatalosan is bejelentették: a Pannon Egyetem is csatlakozott a kooperációhoz.

Dr. Gelencsér AndrásDr. Gelencsér András

Dr. Gelencsér András, a PE rektora elmondta, intézményükben a sport mindig is megkülönböztetett figyelemben részesült, de ezzel az együttműködéssel újabb lépést tettek annak az irányába, hogy az egyetem sportközpontúvá válhasson. Gelencsér hozzátette, az intézmény teljes mellszélességgel, egyéni tanrenddel is támogatja majd az aktív sportot végző tanulóit, hiszen a hivatás megszerzése éppen olyan fontos, mint a sprotlói karrier fenntartása. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben más egyesületekkel is hasonló partnerségi megállapodást tudnak majd kötni.

Dr. Tálos Péter LászlóDr. Tálos Péter László

Dr. Tálos Péter László, a székesfehérvári MÁV Előre SC elnöke rámutatott, klubjuk kiemelten a röplabdával foglalkozik. Megtudhattuk, felnőtt szinten mindkét nemben NB I-es csapattal rendelkeznek. Tálos hangsúlyozta, utánpótlás neveléssel kiemelten foglalkoznak, ehhez pedig olyan életpályamodellt szeretnének biztosítani, amely valódi értéket képvisel. Elmondta, a veszprémi egyetemmel való együttműködésük erre remek lehetőséget teremt. Hozzátette, a VESC-el való partnerségből a játékosok is profitálhatnak, hiszen a klubok röplabdázókkal is segítenék egymást is jövőben.

Szokolik GergelySzokolik Gergely

Szokolik Gergely, a VESC ügyvezető elnöke hangsúlyozta, hatalmas örömöt jelent számukra az együttműködés. A Pannon Egyetemmel való régmúltú partnerséget szintén méltatta. Úgy fogalmazott, az intézmény és az egyesület évtizedek óta működik boldogan egymás mellett. Reményét fejezte ki, hogy a MÁV Előre becsatlakozásával a VESC működés terén is sokat tanulhat majd a patinás székesfehérvári klubtól.

Csillag ZsoltCsillag Zsolt

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja zárásként ismertette, napjainkban egy felsőoktatási intézménynek nemcsak az oktatás terén kell élen járnia. Kiemelte, a Pannon Egyetem felvette a versenyt a külföldi egyetemekkel is, hiszen a kutatásfejlesztés, az innováció és a sport terén is folyamatos fejlődést mutat. Reményét fejezte ki, hogy a sportok, az egészséges életmód előtérbe helyezésével még több tanulót tudnak majd az országból Veszprémbe vonzani.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Születőben a belváros legnagyobb egybefüggő zöld parkja
Születőben a belváros legnagyobb egybefüggő zöld parkja
Az angolszász egyetemek képére alakítják át a Pannon Egyetem környékét, tehát növelik a zöldfelületeket, sportpályákat építenek, bővül a szabadidős lehetőségek sora, de ami az egyik legfontosabb, lebontják a kerítést az Erzsébet-liget és az egyetem területe között. A munka hamarosan elindul, a tervek szerint pedig jövő nyárra elkészül az új kampusz, egyben Veszprém új zöld övezete.
Ukrán menekült gyerekeknek tartanak színjátszót a Pannon Egyetemen
Ukrán menekült gyerekeknek tartanak színjátszót a Pannon Egyetemen
Domonkos Ágnes, a Ptah Theatre vezetője férjével közösen tart színjátszót minden vasárnap, a Pannon Színitanodában.
Bemutatták a Pannon Egyetem oktatói által szerkesztett Trianon-kötetet
Bemutatták a Pannon Egyetem oktatói által szerkesztett Trianon-kötetet
Két évvel ezelőtt volt a Trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulója, ennek apropójából tartottak konferenciát 2020-ban az egyetemen. Az elhangzott előadásokból végül könyv is született, ennek a bemutatóján jártunk.
A Mystic Team nyerte az egyetemi futsal-bajnokságot
A Mystic Team nyerte az egyetemi futsal-bajnokságot
A Mystic Team 4-3-ra múlta felül az Ipari Park SC csapatát a Pannon Egyetem idei évi futsal-bajnokságának fináléjában. A bronzérmet a Szuperszónikus Vízimotorpótlék szerezte meg a Just for Fun ellen.
A Pannon Egyetem is csatlakozik az Open Science kezdeményezéshez
A Pannon Egyetem is csatlakozik az Open Science kezdeményezéshez
A Pannon Egyetem a vidéki egyetemek közül elsőként csatlakozott az Open Science-szel kapcsolatos állásfoglaláshoz, melyet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) 2021 októberében tett közzé. A szándéknyilatkozatot Dr. Szabó István az NKFIH tudományos és nemzetközi elnökhelyettese, Dr. Gelencsér András a Pannon Egyetem rektora, Csillag Zsolt kancellár és Urbán Katalin, a Pannon Egyetem Könyvtár és Tudásközpont főigazgatója írta alá ma a Pannon Egyetemen.