2021. december 3.
//
Ferenc névnap

Előtérbe került a sport a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem, a VESC és a székesfehérvári MÁV Előre SC együttműködési megállapodást kötött – jelentették be a felek szerdán.

Portálunk, a vehir.hu korábban már több ízben is pedzegette, hogy a Veszprémi Egyetemi SC tárgyal az együttműködésről a nívós múltú székesfehérvári klubbal, a MÁV Előre SC-vel. A paktumot szerdán délután a felek hivatalosan is bejelentették: a Pannon Egyetem is csatlakozott a kooperációhoz.

Dr. Gelencsér AndrásDr. Gelencsér András

Dr. Gelencsér András, a PE rektora elmondta, intézményükben a sport mindig is megkülönböztetett figyelemben részesült, de ezzel az együttműködéssel újabb lépést tettek annak az irányába, hogy az egyetem sportközpontúvá válhasson. Gelencsér hozzátette, az intézmény teljes mellszélességgel, egyéni tanrenddel is támogatja majd az aktív sportot végző tanulóit, hiszen a hivatás megszerzése éppen olyan fontos, mint a sprotlói karrier fenntartása. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben más egyesületekkel is hasonló partnerségi megállapodást tudnak majd kötni.

Dr. Tálos Péter LászlóDr. Tálos Péter László

Dr. Tálos Péter László, a székesfehérvári MÁV Előre SC elnöke rámutatott, klubjuk kiemelten a röplabdával foglalkozik. Megtudhattuk, felnőtt szinten mindkét nemben NB I-es csapattal rendelkeznek. Tálos hangsúlyozta, utánpótlás neveléssel kiemelten foglalkoznak, ehhez pedig olyan életpályamodellt szeretnének biztosítani, amely valódi értéket képvisel. Elmondta, a veszprémi egyetemmel való együttműködésük erre remek lehetőséget teremt. Hozzátette, a VESC-el való partnerségből a játékosok is profitálhatnak, hiszen a klubok röplabdázókkal is segítenék egymást is jövőben.

Szokolik GergelySzokolik Gergely

Szokolik Gergely, a VESC ügyvezető elnöke hangsúlyozta, hatalmas örömöt jelent számukra az együttműködés. A Pannon Egyetemmel való régmúltú partnerséget szintén méltatta. Úgy fogalmazott, az intézmény és az egyesület évtizedek óta működik boldogan egymás mellett. Reményét fejezte ki, hogy a MÁV Előre becsatlakozásával a VESC működés terén is sokat tanulhat majd a patinás székesfehérvári klubtól.

Csillag ZsoltCsillag Zsolt

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja zárásként ismertette, napjainkban egy felsőoktatási intézménynek nemcsak az oktatás terén kell élen járnia. Kiemelte, a Pannon Egyetem felvette a versenyt a külföldi egyetemekkel is, hiszen a kutatásfejlesztés, az innováció és a sport terén is folyamatos fejlődést mutat. Reményét fejezte ki, hogy a sportok, az egészséges életmód előtérbe helyezésével még több tanulót tudnak majd az országból Veszprémbe vonzani.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Hozzájárulás a fenntartható mobilitáshoz, Molekulaszerkezetében nagy hidrogéntartalmú, cseppfolyós üzemanyagok kifejlesztése
Hozzájárulás a fenntartható mobilitáshoz, Molekulaszerkezetében nagy hidrogéntartalmú, cseppfolyós üzemanyagok kifejlesztése
A Pannon Egyetem Mérnöki Karán üzemanyagkomponensek kifejlesztése céljából egy négyéves kutatási-fejlesztési projekt zárul ez év novemberében. A projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban meghirdetett GINOP-2.3.2-15 - Stratégiai K+F műhelyek kiválósága című felhívás keretében részesült összesen 662 millió forint összegű támogatásban. A projekt a fenntartható mobilitás (szárazföldi-, légi- és vízi közlekedés/szállítás) megvalósításához járult hozzá a molekulaszerkezetében nagy hidrogéntartalmú üzemanyagok előállításának és felhasználásának megteremtésével. A kutatás középpontjában olyan új termékcsaládok, illetőleg azok előállítására szolgáló eljárások kifejlesztése állt, amelyek nemzetközi szinten is versenyképesek, nagy hozzáadott értékkel rendelkeznek és megtestesítik a tudományterület legújabb eredményeit.
Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen
Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen
Hulladékválogató berendezést szerzett be a Pannon Egyetem kutatási célokra. A készüléket csütörtökön mutatták be.
Innovációs konferenciát rendezett az egyetem
Innovációs konferenciát rendezett az egyetem
Innovációs konferenciát rendezett kedden a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, melynek fővédnöke a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal volt.
Óvodapedagógus és tanító alapképzési szak indul a Pannon Egyetemen
Óvodapedagógus és tanító alapképzési szak indul a Pannon Egyetemen
2022 szeptemberétől már óvodapedagógus, valamint tanító alapképzési szak is indul a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karán. A részletekről a kar dékánját, Navracsics Juditot kérdeztük.
Elkezdődött a hetedik Pannon UniFest
Elkezdődött a hetedik Pannon UniFest
A hétnapos fesztivál szombaton ének-zenei és irodalmi megmérettetésekkel vette kezdetét, a következő napokban pedig a képzőművészeti szekciók mellett többek között színházi előadás, koncert és irodalomterápiás foglalkozás is várja a résztvevőket.