Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kesztyűs kézzel bántak a klasszikus történettel

2021. november 4. 10:56
November 7-én mutatja be Hamupipőke című előadását a Kabóca Bábszínház.

A mindenki által ismert, klasszikus mesedarabot Sramó Gábor rendezésében láthatjuk. A rendező kérdésünkre elmondta: a Hamupipőke egy női mese, amiben az apa-lány kapcsolatot fókuszba helyezve a férfi szálakat is megerősítették. Szándékosan az egyik legdinamikusabb technikához, a kesztyűs bábokhoz nyúlt, amivel újdonságot mutathatnak a közönségnek.

A klasszikus történetet humorral fűszerezték, dramaturgiai kiegészítésekkel éltek, amelyben a felnőtteknek szóló poénokat is elrejtettek, hiszen “akkor lesz igazán jó egy gyerekelőadás, ha azt a felnőttek is élvezik” – húzta alá a rendező. Az előadások, amelyekre a gyerekek szüleikkel érkeznek, igazi családi programok: egy jó darabban olyan rétegeket helyeznek egymásra, amik minden korosztályt meg tudnak szólítani, mindenki megtalálja azt, ami őt elgondolkodtatja. Nem utolsó sorban pedig a gyerekeket is jó érzéssel tölti el, ha azt látja, hogy a szülei is élvezik a műsort, mégha a nekik szánt gegeket nem is feltétlenül értik. 

Az idősebbeket szólítja a szörny

Az idősebb korosztályt célozza meg a Kabóca Bábszínház egy másik előadással: november 10-én a Latinovits-Bujtor Játékszínben adják elő a Weöres Sándor Színház és a Mesebolt Bábszínház közös produkcióját, Patrick Ness és Siobhan Dowd Szólít a szörny című darabját. A nyolcvan perces előadás 45 perces drámapedagógiai foglalkozás teszi teljessé, és elsősorban a középiskolás és idősebb korosztályt várják rá. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.