Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megnyitotta kapuit a Bakony Expo

2021. november 5. 21:04
A vadak a hétvégén zajló, pénteken megnyílt Bakony Expo központi témája.

A vásárt péntek délután nyitották meg a Veszprém Arénánál. A kínálatot méltatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviseletében Győrffy Balázs elnök is, aki az idei tematikával kapcsolatban kiemelte: minden alkalmat meg kell ragadnunk, hogy a vadhús fogyasztására ösztönözzük az embereket, hiszen mindössze évente fél kilogrammot eszünk belőle, azt is jellemzően vendéglátóhelyeken, nem otthon. Ehhez a gondolathoz csatlakozott Ugron Ákos, a VERGA Zrt. vezérigazgatója; aki felhívta a figyelmet arra, hogy a cég saját standdal van jelen a hétvégén. 

– Két év múlva lesz a tizedik jubileuma annak, hogy Veszprémben megszervezzük az első Bakony Expót, ami azóta a város közéletének fontos eseményévé nőtte ki magát, az ország különböző gasztronómiai rendezvényei között is előkelő helyet foglal el – fogalmazott Porga Gyula. A polgármester köszönetet mondott azoknak a kiállítóknak a hűségéért, akik az elmúlt nyolc évben folyamatosan jelen voltak a rendezvényen. 

Ovádi Péter parlamenti képviselő elsősorban a Bakony Expo szervezőinek mondott köszönetet, akik a térség egyik legnagyobb turisztikai attrakcióját hozták létre nyolc évvel ezelőtt. Hozzátette: a térség erejét a város és a vidék együttműködése adja.

Ovádi PéterOvádi Péter

Nagy István agrárminiszter rámutatott: ha egy sajtot, kolbászt gyümölcsöt veszünk, amögött rengeteg tudás, tapasztalat, generációs örökség van. Az ilyen vásárok azért kellenek, hogy a  termelők és vásárlók találkozhassanak, megbeszélhessék a termékek titkait, amelyek megvásárlásával a magyar munkaerőt, mezőgazdaságot, családok megélhetését biztosítjuk. A mi kezünk munkája, a magyar föld termése az őseinktől örökölt tudáson alapul, ami mindig a minőség biztosítéka – hangsúlyozta.

Több kategóriában adtak át díjakat a kiállítóknak. Élelmiszer kategóriában Volf Tibor, ital kategóriában a Pannon Mézbor Manufaktúra, a kézművesek közül: Pécsi Krisztina, innovativ termék kategóriában az Ana natúr kozmetikumok végzett az első helyen. A kiállítás különdíját a VERGA Zrt, nagydíját a Rosales nyerte el. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A százezredik látogató a Bakony Expón Bakony Expo A százezredik látogató a Bakony Expón Három nap alatt több mint 160 kiállító kínálta portékáit a Veszprém Arénában, amely mellé számos táncos, gasztronómia, és edukációs program is társult a jubileumi, 10. Bakony Expo termelői vásáron. Az idei programok célja nemcsak a szórakoztatás volt, hanem a figyelemfelhívás is az erdők védelmére, ugyanis a 10. Bakony Expo a fenntartható erdők tematikát helyezte a fókuszba. 2023. november 15. 11:21 Jó hangulatban zárult a tizedik Bakony Expo Jó hangulatban zárult a tizedik Bakony Expo Vasárnap délután, vagyis a záró nap vége felé az eredményhirdetésre is sor került. Az idén jubiláló Bakony Expo rendkívül sok érdeklődőt hozott az Arénába. 2023. november 12. 17:20 Kincsek az erdőből (is) Kincsek az erdőből (is) Egy sokszor mű világban a tiszta, természetes ízek, termékek igazi kincsnek számítanak. Ennyi indok éppen elég, hogy kilátogassunk a pénteken megnyílt tízéves Bakony Expóra. Bónusz: az erdő csodás világában is elmerülhetünk. 2023. november 10. 22:43 Veszprémi berkenye, ami sehol máshol nem található meg Veszprémi berkenye, ami sehol máshol nem található meg A Veszprém Aréna előtti parkban talált otthonra annak a berkenyefajtának az egyik példánya, ami csak a környékünk található meg, neve is ezt képviseli: Sorbus vesprimiensis, azaz Veszprémi berkenye. 2023. november 10. 14:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.