2021. október 24.
//
Salamon névnap

agrár

A gyümölcsök még évekig drágulnak
A gyümölcsök még évekig drágulnak
Az éghajlatváltozás kedvezőtlen hatásai és a munkaerőhiány drámaian rontotta a gyümölcsültetvények jövedelmezőségét az elmúlt évtizedben. Korszakhatárhoz ért a gyümölcstermesztés: jelentősen csökkenő termőterületekkel, az intenzív ültetvények elterjedésével és a gyümölcsárak további erőteljes növekedésével kell számolni a következő években - derül ki az Agroinform.hu kedden megjelent elemzéséből.
Veszprém megyében is gyűjtik a búzaadományokat
Veszprém megyében is gyűjtik a búzaadományokat
Veszprém megyében tavaly 185 gazdálkodó 14 tonna búzát ajánlott fel a rászorulóknak. A Magyarok Kenyere program idei búzagyűjtő napját Tésen tartották csütörtök délelőtt.
Elkerülhetetlennek látják a hús drágulását szakértők
Elkerülhetetlennek látják a hús drágulását szakértők
A takarmányárak világszintű emelkedése nehéz helyzetbe hozta az állattartókat, a hús drágulása elkerülhetetlen - mondták a Portfolio keddi online konferenciáján részt vevő termelői szervezetek és agrárcégek képviselői.
Indul a szezon, egyre több mezőgazdasági gép lesz az utakon
Indul a szezon, egyre több mezőgazdasági gép lesz az utakon
Indulnak a tavaszi munkálatok a földeken, ezért a közutakon is egyre gyakrabban bukkannak fel mezőgazdasági járművek, gépek - figyelmeztetett az agroinform.hu.
Tényleg egészséges halat enni?
Tényleg egészséges halat enni?
Mást sem hallani a hírekben, mint hogy milyen sok szemetet, műanyagot, fémeket öntünk a tengereinkbe. Vajon tényleg olyan egészséges dolog halat enni?
Vakarhatják a fejüket a vegák: laboratóriumban növesztettek csirkefalatkákat
Vakarhatják a fejüket a vegák: laboratóriumban növesztettek csirkefalatkákat
Az nagyjából nyilvánvaló, hogy az élelmiszeripar, különösen a hús előállítása a jelenlegi formájában több szempontból sem fenntartható. De mit hoz a jövő, hogyan változik majd a táplálkozásunk? Új irányt jelenthet egy frissen tálalt eredmény.
68 kilogramm élelmiszert dobnak ki évente a magyarok fejenként
68 kilogramm élelmiszert dobnak ki évente a magyarok fejenként
Évente átlagosan 68 kilogrammnyi élelmiszert dobnak ki fejenként az emberek Magyarországon; az uniós átlag ennél jóval magasabb - mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari igazgatója péntek reggel a köztévében.
Az elmúlt ötven év legrosszabb akácméztermése várható
Az elmúlt ötven év legrosszabb akácméztermése várható
Az elmúlt ötven év legrosszabb akácméztermése várható az idén - mondta Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke kedden a köztévében.
1 2