Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bővítik a bölcsődét, mezőgazdasági utakat adtak át Nemesvámoson

2023. március 23. 22:48
Két projektről is beszámolt csütörtöki sajtótájékoztatóján Sövényházi Balázs polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő Nemesvámoson.

Bővítik a bölcsődét a településen. A jelenleg 36 gyerek befogadására alkalmas intézmény telt házzal működik, férőhely-bővítésre azonban nagy igény mutatkozik. Sövényházi elmondta, hogy a településen három évvel ezelőtt kimért száz új építési telek mintegy harmada beépült már, sok család költözik Nemesvámosra, így az ő igényeiket is kiszolgálja majd a bővített épület. A 175 millió forintból, részben uniós, részben állami támogatásból megvalósuló beruházás révén egy új, 42 négyzetméteres csoportszobát, mosdót és egy közel 40 négyzetméteres tornaszobát alakítanak majd ki. A projekthez eszközbeszerzés is kapcsolódik, valamint energetikai fejlesztéseket is terveznek. Az intézmény tetejére telepített napelemek jelenleg több áramot termelnek, mint amit az épület fogyaszt. A többlet kihasználására a fűtésben lenne lehetőség, a gázfűtést hőszivattyús megoldásra cserélnék le.

Ovádi Péter a kormány családpolitikáját méltatta. Mint mondta, 2010-ben nagyjából 350 bölcsőde működött az országban, jelenleg már több mint ezer létezik, így elmondható, hogy minden harmadik településen megoldott a kisgyermekek ellátása és felügyelete. A parlamenti képviselő szerint Nemesvámos élen jár, az önkormányzat jól végzi a dolgát, az emberek szeretnek itt élni. 

A parlamenti képviselő később a mezőgazdasági útfejlesztések révén ismét a település sikeréről beszélt: azt mondta, hogy a vámosi gazdák nyugat-európai színvonalú körülmények között dolgozhatnak.

Az említett útfelújítások egyébként mintegy 300 millió forintos támogatásból valósultak meg, ebből az összegből összesen több mint tíz kilométer hosszúságban váltották ki murvás utakat a korábbi földutak helyén. Söványházi elmondta, hogy egy könnyen karbantartható mezőgazdasági úthálózat kialakítása volt a céljuk, illetve az, hogy a korábbi kusza útvonalak a térképen kijelölt helyükre kerüljenek vissza. Hangsúlyozta: nem szállítottak el földet az építkezés során, a termőföldet visszaforgatták a termőterületekre.

A polgármester megjegyezte: a jövőben újabb, vegyes forgalmú, aszfaltozott utakkal bővítenék ezt a hálózatot, amelyek a települést nemcsak a mezőgazdasági gépek, hanem a kerékpáros forgalom számára is összekötnék Veszprémmel és Veszprémfajsszal. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. ma 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   ma 12:18 Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. tegnap 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. tegnap 3:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.