Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának szóvivője segíti a városi ügyek átláthatóságát

2021. november 9. 15:53
Halmay Gábor, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője a jövőben a frakció szóvivői feladatait is ellátja majd Veszprémben. A helyi politikus azt ígérte, új feladatkörében törekedni fog arra, hogy a helyi lakosok az önkormányzati döntésekről és az azokhoz vezető folyamatokról még közérthetően tájékozódhassanak.

Egészen eddig nem volt kifejezetten szóvivői feladatkör a Fidesz-KDNP helyi képviselőcsoportjában, a legfontosabb városi ügyekkel kapcsolatban a városvezetők, vagy a frakcióvezető, Pálinkás Roland állt ki a sajtó elé.

Ez fog megváltozni a jövőben, hiszen a kormánypárti képviselőcsoportból Halmay Gábort nevezték ki, hogy ezután a városi nyilvánosság előtt még intenzívebben képviselje a közgyűlési döntéseket és mutassa be azok hátterét is, ezzel is elősegítve a helyi döntési folyamatok átláthatóságát.

Halmay Gábor, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának új szóvivője és Pálinkás Roland, frakcióvezetőHalmay Gábor, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának új szóvivője és Pálinkás Roland, frakcióvezető

Az új szóvivő bemutatkozó sajtótájékoztatóján Pálinkás Roland, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának vezetője úgy fogalmazott, a cél, hogy rendszeresen reflektáljanak a Közgyűlés által meghozott döntésekre és bemutassák, hogy hosszú távon hogyan illeszkednek azok Veszprém és a magyar kormány stratégiájához. Éppen ezért havonta terveznek sajtótájékoztatókat tartani, igazodva a városi közgyűlés menetrendjéhez.

Halmay Gábor bemutatkozásában elmondta, tudják jól, hogy néhány önkormányzati előterjesztés bonyolult jogi szövegeket tartalmaz, amelyek nehezen értelmezhetőek, ezek egyszerűbb megértésében is szeretnének segíteni, valamint bemutatni azt, hogy a jobboldali városvezetés milyen gondolatmenet mentén vezeti Veszprémet.

Továbbá szeretnék kidomborítani annak az egységnek az erejét, aminek számos fejlesztést köszönhet Veszprém és amiben a kormánypárti városvezetés, az önkormányzat Fidesz-KDNP képviselőcsoportja, valamint a szintén fideszes színekben politizáló országgyűlési képviselő (Ovádi Péter) és a magyar kormány vannak benne.

Ezek alátámasztására rögtön négy aktuális témát is felsorolt a szóvivő, amelyek jelenleg leginkább foglalkoztatják a veszprémi közösséget.

Elsőként az Egry-lakótelepen Csík Richárd (Fidesz-KDNP), önkormányzati képviselő kezdeményezésére elindult zöldhulladék-gyűjtést és az ehhez kapcsolódó lombhullató ünnepet említette, amely amellett, hogy kapcsolódik a Kormány zöld politikájához – miszerint a lehullott lombokat a bezacskózás helyett hasznosítsák újra humuszként – igazi közösségerősítő megmozdulás is volt.

Kapcsolódó cikk
Közösségi akcióban gyűjtötték az avart az Egryn
Közösségi lombgyűjtő akciót szerveztek szombat délelőtt az Egry úti lakótelepen.

Szintén a szabadidős tevékenységeket erősíti a napokban a Barátság parkban átadott új kutyafuttató, ezzel kapcsolatban Halmay Gábor elmondta, a felelős állattartás új erőre kapott az országban, mióta Ovádi Péter miniszteri biztosként is felel az állatvédelemért, Veszprém pedig jó példával jár elő más városoknak is.

Kapcsolódó cikk
Új játszótér – ezúttal kutyáknak
Új kutyafuttatóval gazdagodott a város: a tágas, elkerített kutyajátszóteret a Barátság parkban alakították ki.

Végül a két nagy útfelújítási programot említette, elsőként az 5 milliárd forintból megvalósuló belterületi fejlesztéseket, aminek köszönhetően a város minden pontján felújítják azokat az útszakaszokat, amelyek leginkább rászorulnak.

Halmay Gábor kiemelte, a Kormány ehhez 4,5 milliárd forinttal járul hozzá, a maradék 500 millió pedig a városi költségvetésből származik. Mint mondta, ez az önerő csak úgy tudott a projekt rendelkezésére állni, hogy az önkormányzat évek óta tudatos és stabil költségvetést tervez.

Kapcsolódó cikk
Jövő héten elindul Veszprém legnagyobb belterületi útfejlesztési programja
Jövő héten elindul az a nagyszabású útfelújítási program, amelynek keretében több, mint 30 belterületi út újul meg Veszprémben. Elsőként a Festő utcában kezdik meg a munkát, ahol az építkezést megelőzően Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő tartottak sajtótájékoztatót, amelyen a többi útszakasz helyzetéről és a munkák tervezett ütemezéséről is szó esett.

Végezetül a 8-as út felújításáról is ejtett pár szót, ami 2022 végéig teljes egészében elkészül a Füredi úti csomópontig. Ezzel kapcsolatban felidézte, hogy a Fidesz-KDNP kormány törekvése, hogy minden megyei jogú várost négysávos úton lehessen megközelíteni. Ez a 8-as esetében Litérig 2016-ig megvalósult, ezután viszont ellenzéki országgyűlési képviselője (Kész Zoltán) lett a városnak, aminek köszönhetően meg is torpant a további fejlesztés. Halmay Gábor kiemelte, hogy Ovádi Péternek sikerült 2018 után ismét felpörgetnie ezt a beruházást, ami a tervek szerint nem áll meg a Füredi útnál sem, már zajlanak a tervfelülvizsgálatok a 8-as út Csatár-hegyi elágazóig történő négy sávra való bővítésére, ehhez viszont arra van szükség, hogy továbbra is felelős és a helyi emberekért dolgozó képviselője legyen a környéknek.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Tárgyalták az önkormányzat lakáskoncepcióját közgyűlés Tárgyalták az önkormányzat lakáskoncepcióját Maratoni, csaknem negyven napirendi pontból álló közgyűléssel zárta a szezont a veszprémi képviselő-testület. 2023. június 29. 14:45 Menő zugot építettek a könyvtár egyik szárnyában Eötvös Károly Megyei Könyvtár Menő zugot építettek a könyvtár egyik szárnyában Klubhelyiség, társasjátékok, könyvek, eldugott sarkok, nagy közösségi terek, de még podcast stúdió és közösségi iroda is van az Eötvös Károly Megyei Könyvtár felújított épületszárnyában, amit stílszerűen csak Zugnak neveztek el megálmodói. Ez a fejlesztés is az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhető, a legfontosabb eredménye pedig, hogy végre elkészült egy olyan hely a városban, ami teljes egészében a fiataloknak szól és a jövőben ők alakíthatják saját igényeik szerint azt, hogy mi történik a falak mögött. Szerda délután fiatalos stílusú, ünnepélyes átadót rendeztek. 2023. május 25. 14:14 Zárva a könyvtár? Vigye vissza könyvét! Zárva a könyvtár? Vigye vissza könyvét! Többé nem kell a könyvtár nyitvatartásához alkalmazkodni, ha könyvet szeretnénk visszavinni az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Cholnoky lakótelepi Könyvtárába, ugyanis a péntek délelőtt – a könyvtárosok világnapján – átadott Biblioboxba bármikor elhelyezheti lejárt, vagy kiolvasott könyveit. 2023. április 14. 14:19 Eötvös Károlyra emlékeztek Eötvös Károlyra emlékeztek Péntek délelőtt az Alsóvárosi temetőben, Eötvös Károly sírjánál tartottak megemlékezést születésének évfordulója apropóján. 2023. március 10. 11:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.