Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Orbán Viktor: kifizetjük a teljes 13. havi nyugdíjat

2021. november 14. 18:57 // Forrás: MTI
Orbán Viktor közölte: a magyar politikának van egy sajátossága, időről időre természetes módon létrejön egy olyan nagy párt, amely nem csak valamely elv és ideológia képviseletét, hanem az egész nemzet szolgálatát tűzi zászlajára. "Szép dolog az ideológia, a politikai rendezőelvek, a nemzetközi pályát befutó politikai eszmék, de a nap végén egyetlen megkerülhetetlen, kiválthatatlan és leválthatatlan erő, hatalmi tényező van": a magyar nép - mutatott rá a Fidesz vasárnapi tisztújító kongresszusán.

Úgy vélte, amelyik párt megtalálja a módját, hogy ne vezérlő eszméket, hanem az embereket, a népet, a nemzetet szolgálja, és hajlandó is eszerint cselekedni, az maga is megkerülhetetlen erővé válik. Mi tudtunk élni a lehetőséggel: erős, egységes párt, komoly vízió, lelkesedés, szenvedély, tenni akaró emberek hada az egyik oldalon, aprócska, hataloméhes pártocskák a másikon - fogalmazott.

 Kijelentette: "miközben a mi politikánkkal az is jól jár, aki nem ránk szavaz, a baloldal politikájával azok is rosszul járnak, akik rájuk szavaznak".

A kormányfő elmondta: "az erőnk, a súlyunk, a támogatottságunk miatt nem magyarázkodnunk kell, hanem meg kell értenünk, hogy a történelmi helyzet és a magyar politikai fejlődés logikája megköveteli, hogy legyen egy olyan párt, mint a Fidesz". A haza szolgálatának lényege a kitartás és az állhatatosság - mutatott rá. Kiemelte: "a munkában hiszünk, és ezért fogunk győzni"; az elmúlt hónapokban is a járvány ellenére "újra begyújtottuk a motorokat", és zakatol a gazdaság.

Hangsúlyozta: a következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott. Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével. A fiatalok januártól nem fizetnek személyi jövedelemadót, 200 ezer forint lesz a minimálbér és 260 ezer a garantált bérminimum - folytatta a miniszterelnök, majd hozzátette: hathavi fegyverpénzt kapnak a katonák és a rendőrök. Húsz százalékkal nő az ápolók, a szociális és a kulturális ágazatban dolgozók bére. A családoknak visszafizetik a 2021-ben befizetett adót. Ilyen se volt még - mondta.

Orbán Viktor elmondta: "a mi programunk mögött elsöprő társadalmi többség áll", a kérdés csak az, lesz-e ebből a társadalmi többségből választási többség. "Én azt mondom, lesz, ha becsülettel dolgozunk a hátralévő hetekben" - vélekedett.

Felidézte: október 23-án nem voltak kevesen, "de ennél kétszer, sőt háromszor is többen leszünk, amikor befordulunk a célegyenesbe, és hiába áll elénk a teljes baloldal, Brüsszel és Soros György egész hadserege együtt a legvastagabb falon is át fogunk menni, és újra győzni fogunk, mert Magyarországnak előre kell mennie és nem hátra". A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt, hajrá Magyarország! - zárta szavait a miniszterelnök.

A Fidesz vasárnapi tisztújító kongresszusán Orbán Viktor miniszterelnököt választották a Fidesz elnökének. Alelnöknek Kubatov Gábort (1050 szavazat) Németh Szilárdot (1025 szavazat), és Kósa Lajost (1021), a tisztségről miniszteri posztja miatt leköszönő Novák Katalin helyére pedig Gál Kinga európai parlamenti képviselőt (1040 szavazat) választották meg.

Címlapfotó: MTI/Koszticsák Szilárd

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.