Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

A telefon mögött ülve mentenek életeket a veszprémi önkéntesek, akik most új kollégákat toboroznak

2021. november 16. 15:20
Önkéntes segítőket keres a Veszprémben működő, de országos lefedettséget biztosító Kapaszkodó Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálat. A jelentkezőknek térítésmentes képzést is biztosítanak, mielőtt munkába állnának a lelki krízises áteső és segítségre szoruló emberek megsegítésére.

Bár kívülről nézve nem tűnik megterhelő munkának egy telefonos szolgálat, valójában amit a Kapaszkodó Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálat munkatársai végeznek, lelkileg a legnehezebb feladatok közé tartozik. Mindezt nem túlzás kijelenteni, hiszen a szervezet önkéntesei olyan telefonok előtt ülnek, amelyek azért vannak, hogy az elkeseredett, lelkileg sérült embereknek segítséget nyújtsanak, pusztán a szavak erejével a vonal túlsó végéről. Nem utolsó sorban azoknak az embereknek, akik már az öngyilkosság gondolatával foglalkoznak.

„Alapvetően primer prevenciós mentálhigiénés tevékenységet végezünk, vagyis prevenciós ellátást, a betegségek megelőzése, korai felismerése a cél. Célunk és feladatunk, az öngyilkosság-megelőzés, illetve az öngyilkossági cselekmények pszichológiai eszközökkel történő kezelése, krízisintervenció, válságkezelés, mentálhigiénés prevenciós, tanácsadó, ’elsősegély-nyújtó’ tevékenység - sajátos eszközökkel és módszerekkel - telefonon át. Hívószámaink a 116-123 és a 06-80/810-600, mindkét szám térítésmentesen működik a hívók számára” - közölte portálunkkal Kiss Katalin, aki Kapaszkodó Mentálhigiénés Egyesület vezetőjeként mesélt önkéntes munkájukról és arról az aktuális felhívásról, ami rendkívül sokat segíthet a jövőben lelki krízisesetek megoldásában.

Az egyesület most önkénteseket toboroz csapatába, akik ingyenes képzésen is részt vesznek, ezáltal saját önismeretük is fejlődhet, elsajátíthatják a segítő beszélgetés mibenlétét, amikor pedig munkába állnak, mint telefonos lelki segítő, a segítség örömét is megtapasztalhatják.

Önkéntesnek december 15-ig lehet jelentkezni önéletrajz és motivációs levél csatolásával a kapaszkodo21@gmail.com címen.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.