Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Győri Piroska és Szaller Péter kapta a Hornig-díjat

2021. november 16. 19:44
A szociális területen dolgozók elismerését Porga Gyula polgármester adta át kedden a Városházán.

A személyi gondoskodást nyújtó szociális ellátás ellátásban végzett munkájáért Hornig-díjat vehetett át kedden Győri Piroska, a Veszprémi Érseki Főiskola mesteroktatója és Szaller Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakmai koordinátora.

Győri Piroska a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetői feladatait látta el 2013. június 1-jétől 2021. május 31-ig a legmagasabb fokú szakmai felkészültséggel, alázattal, türelemmel. Munkáját szívvel-lélekkel végezte, nem ismert akadályokat és lehetetlent. Elhivatott, megbízható, teherbírása rendkívül magasfokú, lelkiismeretes és hatalmas lelkierővel bír. Az idős gondozás minden területén - nappali ellátásban, jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban, demens nappali ellátásban, gondozási központban, idősek klubjában, idősek nappali ellátásban, szociális étkeztetésben - jeleskedett és nap, mint nap azért dolgozott, hogy Veszprém és a kistérség minden idős polgára színvonalas és méltó ellátást kapjon a legkiszolgáltatottabb élethelyzetekben is. Közben közösséget épített az idősek számára, melynek jelentősége igencsak felértékelődött a bezárás és újranyitás után.

Ebben a szakmában nincs hétvége, sem ünnepnap, sem szünnap, az időseket minden nap ápolni kell. A koronavírus járvány miatti bezárás és látogatási tilalom idején minden erejével azon dolgozott, hogy védje a legveszélyeztetettebb korosztályt és ellásson minden rászorulót akár az otthonában, akár az idős otthonban él bezárva. Piroska természetesen nem maradt egyedül ebben a kihívásban sem, remek csapatával bizonyították, hogy a mindennapok hősei a szociális dolgozók, akik idős, állandó gondoskodásra szoruló betegeket ápolnak nap, mint nap, empátiával, türelemmel és emberséggel.

Győri Piroska szociális munkás, szociálpolitikus, jogi szakokleveles családvédelmi tanácsadó. Sokoldalú ember, jelenleg a Veszprémi Érseki Főiskolán mesteroktató, de civil szervezetek munkájában is tevékenyen részt vállal, főleg gyermek- és ifjúságvédelem, állampolgári és diákjogok területén.

Szaller Péter utcai szociális munkásként dolgozott, majd rövid külföldi munkájából hazatérve részt vett az önkormányzattól átvett Veszprém városi komplex hajléktalan-ellátó intézmény beindításában. Az intézmény átvétele során felmerülő nehézségeket és problémákat gondosan, körültekintően kezelte és koordinálta. A Házgyári úti ingatlan átvételét követően kibővült feladatokban is biztos pontja és szakmai támasza volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

Munkássága, intézményvezetői megbízatása alatt a hajléktalan-ellátás Veszprémben új szakmai egységekkel és férőhelyekkel bővült. Megszervezte és azóta is szakmailag koordinálja a hajléktalanok közmunka programját, ami a lakosság elismerését is elnyerte. Munkájának köszönhetően több hajléktalant tovább tudtak léptetni a közmunka világából az elsődleges munkaerő-piacra. Felismerte annak jelentőségét, hogy a biztos lakhatás fontos a munka világába visszaintegrált hajléktalanok számára, ezért felhasználva több hazai és nemzetközi pályázatot, megfizethető lakhatást tudott biztosítani az arra alkalmas embereknek. Többen a támogatás lejárta után tovább bérlik a lakást. Szaller Péter nagyfokú szociális és empátiás tulajdonságokkal rendelkezik, munkája mellett több karitatív tevékenységet is folytat szabadidejében.

 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.