Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A járvány idején is megőrizte listavezető helyét a Continental

2021. november 17. 17:12
Megjelent a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának a megye háromszáz legnagyobb cégét bemutató kiadványa.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK), a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Központi Statisztikai Hivatal és a Napló együttműködésében készült kiadvány bemutatja Veszprém megye 2019-2020. évi gazdasági eredményeit és a top 300 vállalkozás listáját.

A megye gazdaságáról és a vállalkozások helyzetéről Dégi Zoltán, a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója, Szántó Balázs, a KSH Adatgyűjtési Főosztályának vezetője és dr. Markovszky György,  a VMKIK elnöke számolt be.

Ismét a Continental végzett a lista élén (fotó: vehir archív)Ismét a Continental végzett a lista élén (fotó: vehir archív)

Dégi Zoltán a legnagyobb háromszáz vállalkozás teljesítményét értékelve elmondta: a megye nettó árbevételének és exportjának szinte teljes egészét ezek a cégek állítják elő. A megye munkavállalóinak kétharmadát a top 300 vállalkozás foglalkoztatja. Az átlagos munkabérben éves szinten a top 100 és a toplistára nem került vállalkozások között egymillió forintos különbség jelentkezik. A megyében 8662 kizárólag belföldi, 223 kizárólag külföldi és 61 vegyes tulajdonú társaság működik. A top 300 vállalkozás közül 220 kis- és közepes vállalkozás. 

dr. Markovszky György (fotó: vehir archív)dr. Markovszky György (fotó: vehir archív)

Dr. Markovszky György felhívta a figyelmet arra, hogy a nagy beruházások a top 300 vállalkozásnál realizálódnak, így ezek jelentősége a megye gazdasági teljesítményében a jövőben még erőteljesebb lesz. A toplistán megjelenő vállalati teljesítmény a megye összteljesítményének 80%-át teszi ki az utolsó évben, a top 100 vállalkozás 70%. Hozzátette: a multinacionális körön kívül is kialakultak olyan a kutatás-fejlesztésben intenzíven résztvevő tudásközpontok, amelyek a jövő zálogai lehetnek. 

 

Veszprém megye öt legnagyobb vállalkozása a 2020-as nettó árbevétel alapján


1. Continental Hungary Automotive Kft. (Veszprém, 336,4 milliárd Ft)

2. Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. (Veszprém, 168,2 milliárd Ft)

3. Nitrogénművek Vegyipari Zrt. (Pétfürdő, 114,9 milliárd Ft)

4. Vöröskő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Veszprém, 70,7 milliárd Ft)
5. Adient Mezőlak Kft. (Mezőlak, 68,6 milliárd Ft)

 

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.