Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szombattól kötelező beltérben a maszk

2021. november 18. 15:27
Kötelező maszkhasználatot, a nagyrendezvények látogatásának korlátozását és az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik dózisát jelentették be csütörtökön.

A matematikusok előrejelzései szerint a járvány negyedik hulláma november végén - december elején tetőzhet – közölte Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. Elmondta: érdemi védettséget csak az oltás jelent, azonban az országokban sikerült megfékezni a vírus terjedését, ahol a második oltást harmadik is követte. Ezért a kormány mindenkinek javasolja ennek felvételét. A miniszter kijelentette: ha mindenki beoltatja magát, ez lehet a járvány utolsó hulláma. 

Szombattól kötelezővé teszik a maszkhasználatot minden közösségileg használt beltérben (üzletek mozik, színházak, szolgáltatók, ügyfélszolgálatok), csak védettségi igazolvánnyal látogathatók az 500 főnél nagyobb rendezvények, és az egészségügyben a harmadik oltást is kötelezővé teszik.  

A miniszter emlékeztetett: jövő héten rendkívüli oltási akciót szerveznek, az oltópontok előjegyzés nélkül is várják a jelentkezőket. 

vehir.hu
további cikkek
A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról 188 igen szavazattal, 6 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslatot. ma 18:09 Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal Budapest-Bamako Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal A Vehir.hu a veszprémi bamakós csapat médiapartnereként szeretettel vár mindenkit a közönségtalálkozón, ahol Vermes Gábor és Szűcs Dávid elmesélik az élményeiket és legizgalmasabb tapasztalataikat az idei Budapest-Bamako Rally-ról. A helyszínen megtekinthető lesz az a több mint negyvenéves Mercedes W123 típusú autó is, amivel a két helyi férfi megtette a 9200 km-es távot. ma 15:14 Miért nem a nép választja meg a köztársasági elnököt? Miért nem a nép választja meg a köztársasági elnököt? Vajon miért alakult úgy Magyarországon, hogy a köztársasági elnököt nem a nép választja meg, hanem az a 199 képviselő, akik az Országgyűlésben ülnek? Jogos a kérdés, hogy jobb lenne-e, ha ezt a döntést is közvetlenül az emberekre bíznák, ahogy az időről időre felmerül, amikor éppen turnusváltás van a Sándor-palotában. Cikkünkben bemutatjuk a rendszerváltás korának dilemmáit a közvetlen elnökválasztással kapcsolatban, végül rátérünk arra, hogy mi kellett ahhoz, hogy 2024-ben Sulyok Tamás jelölt lehessen. ma 10:37 Bejelentette veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelentette veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. tegnap 17:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.