2022. január 18.
//
Piroska névnap

Fejezzék be a cicaharcot!

Az épülő katonai bázis és a településrészi önkormányzat ügyében tartottak sajtótájékoztatót az MSZP-LMP-P frakció önkormányzati képviselői hétfő délelőtt Gyulafirátóton.

A településtől mindössze 800 méterre épülő katonai bázis ügyében Hartmann Ferenc frakcióvezető emlékeztetett: az ügyben júliusban ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli közgyűlést tartottak, amelyen a képviselő-testület arról döntött: kezdeményezik a kormánynál, hogy a létesítmény a lehető legtávolabb épüljön meg a településtől. Hartmann elmondta: azóta sincs válasz arról, ki és milyen eredménnyel tárgyalt az illetékesekkel. Úgy fogalmazott: a városvezetés csak politikai fájdalomcsillapításnak tartotta az elfogadott határozatot, azt valójában nem gondolták komolyan.

Gerstmár Ferenc a településrészi önkormányzattal kapcsolatban nyilatkozott. Emlékeztetett, hogy a gyuafirátóti és kádártai önkormányzatoknak a 2019-es választások után fel kellett volna állniuk, ez azonban az azóta eltelt két évben sem történt meg – a polgármester magyarázata szerint azért, mert nem sikerült megállapodni a személyi összetételben a városrészek egyéni önkormányzati képviselőjével. Gerstmár felszólította a feleket, hogy fejezzék be a cicaharcot, és felajánlotta, ha kell, frakciójuk mediátorként segít a megállapodásban. 

Söge

További cikkek

Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Sok fiatal számára fontos, hogy független legyen a szüleitől, de főiskolásként vagy ötödévesként ez nem mindig könnyű feladat. Ha valaki a katonai hivatás mellett dönt, már a tanulmányai alatt is fizetést kap – ez igaz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) megvalósuló tisztképzésre és az Acélkocka Altisztképzési Rendszerre is.
Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók
Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók
Vállalkozói fórumot tartottak a héten.
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az NVB
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az NVB
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az áprilisi országgyűlési választásra pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).
Alkotóház épül Salföldön
Alkotóház épül Salföldön
Rendezvény- és alkotóház épül a Veszprém megyei Salföldön. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében megújuló épületegyüttes a tervek szerint az év végére készül el - közölte pénteki salföldi sajtótájékoztatóján a program kormánybiztosa.
Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba
Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba
Várják a jelentkezéseket a helyi választási irodák az április 3-ai országgyűlési választás és az azzal egy időben rendezett országos népszavazás szavazatszámláló bizottságaiba.