Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Alapvető tippek versenyszervezéshez

2021. november 22. 14:06

Napjainkban virágkorukat élik a különböző sport, illetve egyéb típusú amatőr és profi versenyek. Már kisebb társaságok is szervezési tevékenységbe fognak olykor, melynek motivációját a közös élményszerzés és az együtt eltöltött idő öröme adja. Pár, a témához kapcsolódó tipp betartásával a legvadabb témában szervezett verseny is sikerre vihető.

A legfontosabb szervezési szempontok

Legyen szó akár kisebb baráti vagy nagyobb egyesületi rendezvényről, az első és legfontosabb dolog minden esetben az, hogy megvizsgáljuk, milyen mértékű büdzsé áll majd a rendelkezésünkre. Nézzük meg a bevétel oldalát, és ahhoz mérten szervezzük a kiadásokat is. Ha tehetjük, keressünk szponzorációs lehetőséget, bármilyen bejövő plusz bevétel segítheti a program működését, így lehetőség szerint minden felajánlást érdemes elfogadni.

A kiadás szempontjából fontos, hogy tervezzünk, de maradjunk a lehetséges költési kereteken belül. Ha esetleg valamelyik ötlet megvalósítása túlnyúlna a “takarón”, érdemes rugalmasnak lenni és a tervet módosítani. 

Fontos a cél és a célszemélyek meghatározása. Lényeges ez abból a szempontból, hogy felmérjük, kik számára szeretnénk népszerűsíteni az általunk szervezett eseményt.

Javasolt, hogy a szervezési folyamat során ütemterveket állítsunk fel és tartsuk be az abban megfogalmazott lépéseket.

Sok plusz adható minden eseményhez, ha azt valahogy személyessé tesszük, vagy egyediséget adunk neki. Ez történhet akár egy központi tematika kijelölésével, amely az esemény minden szegmenséből visszaköszön, de a versenyek esetén megjelenhet akár a különleges díjakban is. Ha ilyen egyedi díjakat szeretnénk, akkor a GravírKirály gravírozott üvegdíjak oldalára mindenképpen tanácsos ellátogatni.

További megfontolandó szervezési tippek

Minden rendezvény szervezése, így a versenyszervezés során is kiemelten kell figyelni a biztonsági előírások betartására és a biztonságos részvétel körülményeinek biztosítására. 

A szervezés során érdemes végiggondolni, hogy melyek azok a főbb sarokpontok, amelyeket mindenképpen lényeges kiemelt színvonalban megszervezni. Ilyen például az eseményen biztosított étel minősége. A legtöbb verseny közösségi oldalán megtalálhatóak az étkezésre vonatkozó bejegyzések, kritikák vagy dicséretek, ezért fontos, hogy a saját szervezésünknél fordítsunk nagy figyelmet erre a témára.

Összességében elmondható, hogy a versenyszervezések során úgy, ahogy más rendezvény megszervezésének esetén is lényeges, hogy az esemény zökkenőmentes és gördülékeny legyen. Gondoljuk át, mindennek érdekében mik azok a legfontosabb lépések, amelyeket feltétlenül szükséges szervezőként megtennünk.

Ha tehetjük, a szervezésben részt vevő társakkal közösen alakítsuk ki az esemény sajátosságait, és a költségvetés korai kalkulációjával segítsük a program gazdasági hátterét. Az izgalmas tematika, a minőségi szervezés és a megnyerhető egyedi díjak egyaránt hozzájárulnak a rendezvény hosszú távú és rendszeres fenntarthatóságához. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.