Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új kiállítás a Csikászban

2021. november 26. 21:32
Péntek délután nyílt meg Halász Péter Tamás SOL+ című kiállítása a Csikász Galériában. 

Halász Péter Tamás (1969) a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán végzett Maurer Dóra tanítványaként 1998-ban.  előszeretettel készít olyan mérnöki precizitással tervezett különleges installációkat, amelyek társadalmi, gazdasági, ökológiai problémákra mutatnak rá. Gyakran nyúl a minap még használt, majd hamarosan elavultnak ítélt, kiselejtezett gépi alkatrészekhez, de nemesebb anyaggal – köztük a gránittal – is dolgozik. A különböző fizikai szituációk modellezése, a szokatlan anyag- és formatársítások mélyen átgondolt kérdésfelvetéseken alapulnak. Egy-egy műalkotásában első látásra meghökkentő, ugyanakkor egymáshoz képest meglepően logikus jelentésrétegek összegeződnek. Racionálisan felépülő művészetében az álmot, az ember legbensőbb szubjektív élményét is racionálisan közelíti meg.Művészetek Háza

Halász Péter Tamás kiállításának műtárgyait nem baltával faragták – sőt, a balta maga a műalkotás része, ami így egyszerre válik a finom és ötletes művészet alkotóelemévé és marad fenyegető, az erőszakot megidéző fegyver és szerszám. 

A baltával kirakot installációk mellett fénycsővel megvilágított tükrök, fűtőszállal megformázott üzenetek között vezet utunk a Csikász Galéria termeiben. 

A tárlatot  Horváth Márk filozófus nyitotta meg, kurátora Áfrány Gábor médiaművész. A kiállítás január 9-ig, az aktuális járványügyi szabályok betartásával látogatható. 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Poland Calling Veszprémből is Poland Calling Veszprémből is A sokadik bizonyítékát adták, hogy a lengyel-magyar barátság egyik eredője Veszprémben van. Pénteken a megyei könyvtárban és a könyvtár mellett is olyan ismeretterjesztő kiállítások nyíltak meg, amik Lengyelország kincseit mutatják be, viszont ahelyett, hogy a Krakkóhoz, vagy Zakopanéhoz hasonló turistaparadicsomok kerülnének előtérbe, sokkal inkább Lengyelország kevésbé ismert szépségei jelennek meg, törpékkel, csészealjakkal hidakkal és még sok érdekességgel. 2024. augusztus 31. 22:49 A fegyver mellett a fényképezőgéppel is jól bánnak a magyar katonák A fegyver mellett a fényképezőgéppel is jól bánnak a magyar katonák Fennállásának százhetvenötödik évét ünnepli idén a Magyar Honvédség, a kerek jubileum pedig egy újabb lehetőséget ad annak a fegyveres erő azon törekvésének, hogy minél közelebb kerüljenek a civil társadalomhoz. Ennek egyik eleme volt az a fotó- és videópályázat, amelyen magyar katonák, illetve a Magyar Honvédség kötelékébe tartozó személyek indulhattak, a pályaművekből pedig Veszprémben az Agóra Kulturális Központban is megnyílt egy tárlat. Kiderült, hogy nem csak a fegyvert, hanem a kamerát is jól forgatják a kezükben ezek a katonák. 2024. július 19. 16:02 Párizsi csajok Mindszentkállán Párizsi csajok Mindszentkállán ,,78 évem ráment, hogy megpróbáltam megérteni a Nőket. Rájöttem, hogy ez képtelenség. Tehát további 79-et szánok rá.” 2024. július 3. 12:19 Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás kultúra Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás A Pannon Várszínház legújabb előadása a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musical. Ehhez kapcsolódóan a teátrum gyermekrajz pályázatot hirdetett. A beérkezett pályaművekből pénteken nyílt kiállítás a színházban, Formákban a világ címmel. 2024. június 22. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.