Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Bár arcunkat ismét maszk mögé kell rejteni, a hitünk ilyenkor lesz még erősebb

2021. november 28. 4:00
Meggyújtották a város adventi koszorúján az első gyertyát, ami idén a hagyományoktól eltérően nem a Várban, hanem az Óváros téren található.

Veszprém egyik adventi hagyománya, hogy minden évben az egyházi és városi elöljárók közösen gyújtják meg a város adventi koszorúján a gyertyákat, míg karácsonyra mind a négy fény felgyullad.

A hagyományoktól eltérően idén már nem a Várban, a Szentháromság téren, hanem az Óváros téren felállított karácsonyfa előtt tartották az ünnepséget.

A meghitt hangulatú eseményen az egyház részéről Takáts István, érseki helynök tartotta meg a rövid szertartást, amely során beszédében kifejtette az emberi lélek mibenlétét – amely egyes nézőpontok szerint 21 grammot tesz ki – és azt, ha halálunk után Isten elé kerülünk, ne a félelem töltsön el, hanem a megnyugvás mindannyiunkat, ha életünkben jól és helyesen cselekedtünk mindvégig.

Az ünnepségen az első gyertya meggyújtásánál Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is jelen volt, aki szintén megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel és a téren szervezett karácsonyi vásár résztvevőivel.

A képviselő úgy fogalmazott: „A most meggyújtott gyertya az, ami a hitet jelképezi a négy közül. Mi keresztények pontosan tudjuk, hogy mit jelent ez. Hiszen a hitünk Istenben, a Megváltóban az, ami vezérli életünket, ami erkölcsi alapul szolgál a tetteinkhez. Viszont egy olyan korszakot élünk, ahol a hit azok számára is felértékelődött, akik a mindennapokban nem gyakorolják vallásukat, akik egyébként nem hallják meg Isten szavát. Most, amikor a koronavírus ismét itt van köztünk, veszélyeztetve saját magunk és szeretteink egészségét, csupán abba a hitbe tudunk kapaszkodni, hogy együtt ismét sikerül túllendülnünk a járványon. Bár arcunkat ismét maszk mögé kell rejteni, a hitünk ilyenkor lesz még erősebb.”

Hozzátette: „Régebben azt mondtuk, hogy ilyenkor érdemes elcsendesedni, magunkba szállni, hogy átérezzük az ünnep szellemét, most viszont arra kérem önöket, ne maradjanak csendben! Adventben a keresztény hitünket éljük meg úgy, hogy segítünk egymáson. Biztató szavakkal, egy apró gesztussal, bárhogyan, ahogy a szükség megkívánja.”

Jövő szombaton ugyancsak 16:30 órakor fogják meggyújtani az adventi koszorú második gyertyáját.

Kapcsolódó cikk
Az Illatos Advent programjai
vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.