Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Fidesz-KDNP felkérte a szolgáltatót az összes bezsákolt falevél elszállítására

2021. november 29. 13:27
A veszprémi FIDESZ-KDNP frakció felkérte a szolgáltatót, hogy az idei évben ne csak az erre kijelölt, zöldhulladékkal teli zsákokat szállítsák el a házak elől, hanem minden olyan zsákot is, amelyekben a veszprémiek összegyűjtötték a lehullott falevelet. A soron kívüli gyűjtés a következő napokban indul Veszprémben.

Korábban mi is írtunk róla, hogy az idei év próbaüzemnek számít a város zöldhulladék-gyűjtési rendszerében, ehhez kapcsolódóan pedig az év végén több finomhangolást is végeztek, amelynek részeként plusz egy decemberi időpontot is kijelöltek, amikor elszállítják az összegyűjtött faleveleket.

Kapcsolódó cikk
További alternatívákat kínál a város a zöldhulladéktól való megszabadulásra
2021 az első év, amikor a zöldhulladék gyűjtése már egy átalakított rendszer szerint történik Veszprémben. A próbaév eddigi tapasztalatai a szolgáltató szerint pozitívak, viszont év végén több finomhangolást is bevezetnek a lakosság igényei alapján. A plusz szolgáltatásokról kedden tartott sajtótájékoztatót az alpolgármester és a hulladékgazdálkodó képviselője.

A lakosság részéről azonban további igényként merült fel, hogy ne csak a VKSZ Zrt-től megvásárolt hivatalos barna színű zsákokat gyűjtsék össze, hiszen sokan másfajta gyűjtőzsákokba szedték össze a faleveleket.

Hétfő délelőtt Halmay Gábor, a helyi Fidesz-KDNP frakció szóvivője, valamint Bázsa Botond, önkormányzati képviselő tartottak sajtótájékoztatót, amelyen bejelentették, hogy meghallgatva a veszprémiek igényeit,

felkérték a szolgáltatót, hogy szállítson el minden köztérről összegyűjtött és bezsákolt falevelet, amelyeket az itt élők saját maguk gyűjtöttek zsákokba, ne csak a szolgáltató barna színű zsákjaiba helyezett zöldhulladékot.

Halmay Gábor a sajtón keresztül megköszönte a veszprémieknek, hogy ilyen igényesek és felelősek a környezetük iránt, ebben pedig a városvezetés is szeretné támogatni őket.

Bázsa Botond a részletekről elmondta, mivel idén egy tesztüzem zajlik a zöldhulladék-gyűjtési rendszerben, kivételt tesznek és az önkormányzati rendeletben foglaltakon felül is elvégzik ezt az összegyűjtést.

Bázsa Botond és Halmay GáborBázsa Botond és Halmay Gábor

A lakosoktól azt kérte, helyezzék ki a zsákokat már ezen a héten a házak elé, mert a szolgáltató munkatársai hamarosan elkezdik az összegyűjtést, de minden utcán csak egyszer fognak végigmenni.

Idén egyébként az időjárás is megnehezítette a lombok összegyűjtését, hiszen eddig elkerülték a várost a nagyobb fagyok, amely után rendszerint egyszerre hullanak le a levelek, így viszont folyamatos volt a lombhullás, ami a munka logisztikáját is megnehezítette.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.