2022. január 22.
//
Vince névnap

Megérkezett Llíriába a magyar válogatott

2021. november 30. 20:12
MTI
A magyar női kézilabda-válogatott kedden megérkezett Párizsból Valenciába, a szerdán kezdődő világbajnokságra.

A csapat elfoglalta szállását, és Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány este már edzést is tart az E csoport küzdelmeinek otthont adó llíriai sportcsarnokban.    

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Holanek Zoltán erőnléti edző Párizsban maradt, mivel az utolsó koronavírustesztje pozitív lett, ám folyamatosan tartja a kapcsolatot a szakmai stábbal. Valamennyi játékos és minden további stábtag negatív teszteket produkált Franciaországban és Spanyolországban is.

Fotó: MKSZ FacebookFotó: MKSZ Facebook

Az olimpiai hetedik helyezett magyarok múlt pénteken 33-28-ra, vasárnap pedig 29-28-ra kikaptak az ötkarikás címvédő francia válogatott vendégeként felkészülési mérkőzésen. A világbajnokság csoportkörében a magyar együttes csütörtökön Szlovákiával, szombaton Csehországgal, jövő hétfőn pedig Németországgal találkozik, egyaránt 20.30-tól.    

Mind a nyolc csoportból az első három helyezett kerül a középdöntőbe, ahova magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket. A küzdelmek négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak, innen az első két-két helyezett kerül a negyeddöntőbe.

További cikkek

Gulyás István: csődöt mondtunk, kudarcot vallottunk
Gulyás István: csődöt mondtunk, kudarcot vallottunk
Gulyás István szövetségi kapitány szerint csődöt mondtak és kudarcot vallottak, mivel a magyar férfi kézilabda-válogatott a csoportkörből sem jutott tovább a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.
Büszke a játékosaira, hiszen évekig tisztességgel dolgoztak
Büszke a játékosaira, hiszen évekig tisztességgel dolgoztak
Miután a magyar férfi kézilabda-válogatott a csoportkörben búcsúzott a részben hazai rendezési Európa-bajnokságtól, Gulyás István szövetségi kapitány azt nyilatkozta lapunknak, férfias küzdelemben maradtak alul, ezért a játékosaira egytől egyig nagyon büszke.
SEHA-liga: a címvédő Veszprém ismét a negyeddöntőben kezd
SEHA-liga: a címvédő Veszprém ismét a negyeddöntőben kezd
A címvédő Telekom Veszprém a mostani idényben is csak a negyeddöntőben csatlakozik a férfi kézilabda SEHA-liga mezőnyéhez.
Az EHF elnöke sajnálja a magyarok kiesését
Az EHF elnöke sajnálja a magyarok kiesését
Michael Wiederer, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elnöke úgy fogalmazott, kár, hogy a magyar válogatott nem maradt versenyben a magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokságon.
A magyarokra csak egy párharc vár a vb-selejtezőben
A magyarokra csak egy párharc vár a vb-selejtezőben
A magyar férfi kézilabda-válogatottra csak egy párharc vár a jövő évi világbajnokság selejtezőjében, mert az első fordulóban nem kell pályára lépnie.