Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

A magyarok 12 százaléka 12 hónapig bírná ki jövedelem nélkül

2021. december 3. 11:11 // Forrás: mti
A magyarok 12 százaléka 12 hónapig bírná ki jövedelem nélkül, a lakosság 67 százaléka tudott több-kevesebb rendszerességgel pénzt félretenni az elmúlt egy évben - közölte a Provident Pénzügyi Zrt. az MTI-vel az anyavállalata, az International Personal Finance (IPF) megbízásából készült nemzetközi felmérés alapján.

Az Ipsos MORI tíz olyan országban vizsgálta a többi között a lakosság pénzügyi helyzetét, hitelfelvételi szokásait, megtakarítási képességeit, ahol az IPF jelen van. A felmérésben Magyarország mellett Ausztrália, Csehország, Lengyelország, Lettország, Észtország, Litvánia, Románia, Spanyolország és Mexikó vett részt.

A közlemény szerint a magyar válaszadók 45 százaléka úgy érzi, hogy a személyes anyagi helyzete nem változott, 24 százalékuk szerint javult, 27 százalékuk szerint rosszabbodott. 

Az adatok pozitív trendről tanúskodnak, hiszen tavaly ugyanerre a kérdésre még csak a megkérdezettek 19 százaléka válaszolta azt, hogy javult az anyagi helyzete, szemben az idei 24 százalékkal - közölte a Provident Zrt.

A megkérdezett magyarok 27 százaléka arról számolt be, hogy az elmúlt egy évben nem tudott félretenni hó végén. A vizsgált kelet-európai országok közül Romániában volt a legrosszabb ez az arány, ott 34 százalék mondta, hogy nem tudott spórolni. A legjobban a csehek állnak, ahol mindössze 18 százalék azok aránya, akik nem tudnak hó végén félretenni. A felmérésben minden tizedik magyar úgy nyilatkozott, hogy havi szinten nagy vagy számottevő összeget tudott megtakarítani.

A felmérés alapján minden tizedik magyar szokott fix összeget félretenni hó végén. Minden negyedik megkérdezett azt közölte, hogy havi gyakorisággal, de változó összeget takarított meg, és minden harmadik válaszadó tudott valamekkora összeget, de nem rendszeresen megspórolni az elmúlt 12 hónapban.

Az elmúlt egy évben a magyarok 32 százaléka kért kölcsön vagy vett fel személyi hitelt valamilyen forrásból, ezen belül 15 százalék azok aránya, akik banktól vagy pénzintézettől kaptak hitelt, a többiek családtagoktól, barátoktól kértek kölcsön.

A Provident Pénzügyi Zrt. a londoni és varsói tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF) nemzetközi pénzügyi vállalatcsoport égisze alatt működik, Magyarországon 18 éve jelentős szereplő a személyi kölcsönök piacának. Az IPF-nek tizenegy országban 2,4 millió ügyfele van, a magyar Provident 3000 munkavállalója révén 230 000 ügyfelet szolgál ki.

vehir.hu
további cikkek
Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. tegnap 10:52 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.