Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közbiztonság: pályázat társasházi kamerarendszerre és újjáalakult veszprémi polgárőrség

2021. december 4. 11:52
Több olyan intézkedés is született, illetve körvonalazódik Veszprémben, amelyek a közbiztonság megerősítését hivatottak előremozdítani. Ezekről tartott sajtótájékoztatót pénteken Pálinkás Roland, önkormányzati képviselő, a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnöke.

Hamarosan megnyílik az a pályázati konstrukció, amelyben a veszprémi társasházak pályázhatnak saját kamerarendszerük kiépítésére, vagy felújítására. A város közbiztonsági keretéből erre 2,5 millió forintot különítettek el, a kiírás értelmében pedig a költségek 50%-át, legfeljebb 500 ezer forintot nyújt az önkormányzat ehhez a közbiztonsági fejlesztéshez társasházanként, mondta Pálinkás Roland, aki további intézkedésekről is beszámolt a közelmúltból közbiztonsági témakörben.

Pálinkás RolandPálinkás Roland

A közterület felügyelőket testkamerával szerelték fel, ez egyrészről az ő védelmükben történt, másrészről adott esetben hasznos bizonyítékokkal szolgálhat egyes közterületi bűncselekmények felderítésében.

Másik, közbiztonság szempontjából fontos esemény volt a városban az új városi polgárőr egyesület megalakulása. Pálinkás Roland ennek kapcsán elmondta, Veszprém polgárőr egyesületek tekintetében le volt maradva más városokhoz képest – csak Gyulafirátóton működött eddig aktív egyesület – most viszont egy városrészektől független, egész Veszprémben aktív civil szerveződés alakult meg.

Az egyesület elnöke Takács László, korábbi önkormányzati képviselő és bizottsági elnök lesz, a szakmai vezető pedig Borbély Zoltán, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vezetője. A tagok toborzása folyamatos, várnak minden tenni akaró veszprémi polgárt, hogy aztán a közbiztonság szempontjából jótékony tevékenységüket az egész városban tudják folytatni.

Pálinkás Roland ezeken kívül megemlítette, hogy a közeljövőben egy prevenciós programot is indítanak a digitális önvédelem tematikájában. Itt elsősorban iskolás gyermekeket céloznak meg, akik sok szempontból is ki vannak szolgáltatva az interneten garázdálkodó bűnözőknek naivitásuk miatt.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.