2022. május 23.
//
Dezső névnap

Közösen díszítettek karácsonyfát a Cholnokyn

2021. december 11. 18:12
Péntek után szombaton is összegyűltek a városrész lakói. Zsíroskenyér partival egybekötött adventi karácsonyfadíszítő programon vettek részt.

A Kertvárosi Városvédő Egyesület szombat délutánra a Mindszenty emléktemplom (Cholnoky Magyarok Nagyasszonya templom) elé invitálta a városrész lakóit. A templom előtti téren zsíroskenyérrel, forraltborral, meleg teával és aprósüteménnyel várták azokat, akik szívesen kipróbálnák, milyen egy többméter magas létrára felkapaszkodni, és úgy fenyőfát díszíteni. Merthogy a Cholnokyn nem egy kisebb fenyőt, hanem egy több méter magas fát öltöztettek közösen ünnepi díszbe. Persze nem mindenki merészkedett ilyen magasságokba.

Ahogy Brányi Mária alpolgármester a helyszínen fogalmazott, a legtöbben már sokadjára csatlakoztak az immár hetedik alkalommal megrendezett adventi programhoz, míg mások először jöttek el.

Miután feldíszítették a fát, az itt lakók a Kabóca Bábszínház „Regő Rejtem” című előadását nézték meg, majd közösen énekeltek a Kukkantó Egyesülettel és a templomi kórussal. A tánclépéseket a Kis-Bakony Táncegyüttestől lehetett megtanulni.

A Cholnoky városrészen pénteken volt egy nagyobb volumenű, hasonló esemény. December 10-én első alkalommal tartott közös karácsonyi ünneplést a városrész közössége.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Róka fogta csoki
Róka fogta csoki
A nagyvárosból költöztek ki falura, így nem róhatom fel nekik, hogy sajátságos elképzelést hoztak magukkal a vadvilágról.
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
Ahogy a város lakóinak feltűnhetett, számos építkezés zajlik párhuzamosan, s hogy ne csak az átadás pillanatáról értesüljünk, az építkezés folyamatába is bepillantást nyerhettünk.
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
A szél mellett a Pannon Egyetem evezősei borzolták fel a Balaton víztükrét pénteken Balatonalmádiban, ahol ismét megtartották az intézmény egyik legrégebbi rendezvényét, a Balaton Regattát. Hallgatók és oktatók több versenyszámban szálltak vízre, ahol idén a Pannon Egyetem egykori rektorának, dr. Gaál Zoltánnak a tiszteletére is szerveztek emlékfutamot.
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Már nem csak álom – Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester és Szabó Péter, a VLS ügyvezetője pénteken terepbejárás keretében ismertették, hogy megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai. Az első ütem kezdeti szakasza 827 millió forintnyi TAO-forrásból épül.