2022. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Piltman Anna és a Veszprém-Bakony Táncegyüttes lett az első VeszprémSztár győztese

2021. december 12. 14:00
A fiatal korosztálynak szóló megyei tehetségkutató döntőjét szombat este tartották a Petőfi Színházban. Két kategóriában, ének és táncos produkcióban hirdettek győztest.

A Veszprémi Petőfi Színház, a KID Rock and Roll SE és a Polgári Csapat Ifjúsági és Kulturális Egyesület október végén hirdette meg a 14-29 éves korosztálynak szóló megyei tehetségkutatót, a VeszprémSztárt. A tánc és ének kategóriában elindított versenyre bárki ingyen jelentkezhetett, aki a megyében lakik, tanul vagy itteni egyesület tagja.

A színház tájékoztatása szerint a versenyre közel kétszázan jelentkeztek, ám az előválogató után a döntőbe csak 12 énekes, illetve ugyanennyi táncos produkció jutott be.

A végső megmérettetésnek december 11-én este a Petőfi Színház adott helyszínt, ahol a 3 perces produkciókat ének kategóriában Módri Györgyi, Vastag Tamás, és Ókovács Szilveszter, míg a táncosokat Oberfrank Réka, Grünwald Krisztina, és Szakál Attila értékelte.

A műsorvezetők Bondor Virág és Rompos Gergő voltak, akik fiatalos lendülettel, a humort sem nélkülözve vezették le a tehetségkutató döntőjét, ám győztesekről a zsűri hozott döntést. Utóbbiak értékelése alapján tánc kategóriában

a Veszprém-Bakony Táncegyüttes lett az első,

Kid Rock and Roll SE Csinizsaruk formációja a második

a Balaton Fitness SE survivor produkciója pedig a harmadik helyezett.

Az énekesek versenyét Piltman Anna nyerte, a képzeletbeli dobogón őt követi Kiss Anna majd Mihók Johanna.

Ahogy Ovádi Péter parlamenti képviselő és miniszteri biztos, valamint Hegedűs Barbara alpolgármester a megnyitón elmondták, Veszprémet és térséget mindig is a kulturális sokszínűség jellemezte, ezért nem véletlen, hogy 2023-ban ez a régió lesz Európa Kulturális Fővárosa. Kihangsúlyozták azt is, hogy olyan helyi tehetségkutatóról van szó, amelyet a fiatalok részvételével rendeztek meg azért, hogy megtalálják az eddig bujkáló tehetségeket.

Fotóink a december 11-i döntő megnyitóján készültek.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Még magasabb szintű képviseletet kap az állatvédelem Ovádival
Még magasabb szintű képviseletet kap az állatvédelem Ovádival
Kormánybiztossá nevezték ki Ovádi Pétert, aki korábbi miniszteri biztosi feladatai után még magasabb szinten képviselheti a jövőben is az állatvédelmet.
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Elkészült az állványrendszer a vár alatti sportpályánál, ami a várnegyed megújításában játszik majd szerepet.
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Az ukrajnai háború okozta nehéz gazdasági helyzet következményeinek csökkentéséért több intézkedésről is döntött a kormány.
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Dudaron, Nagyesztergáron, Szentkirályszabadján a helyi általános iskolák tornatermeit újították fel, Ősiben pedig tantermet modernizáltak az elmúlt időszakban. Minderre a Magyar Falu Program támogatásai révén volt lehetősége a tankerületnek, amelynek van olyan intézménye, ahol az utóbbi 5 évben megduplázódott a gyermeklétszám.
Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan
Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan
Egy évvel a Halle utcai akció után, idén ismét meghirdették a Westprememuralt, ezúttal a Munkácsy utca egyik 10 emeletes társasházának tűzfala lesz Mentha "festővászna".