Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Oltásokkal kezdte, jótékonysággal zárta az évet a kormányhivatal

2021. december 14. 16:28
A hivatal munkatársai által gyűjtött adományokat adott át, majd évet értékelt Takács Szabolcs kormánymegbízott csütörtök délelőtt a Megyeházán.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal dolgozói negyedik alkalommal gyűjtöttek adományokat a karácsonyi időszakban. A meglepetéseknek a sümegi Napfény Segítő Központ gondozott gyermekei és több megyebeli rászoruló család örülhet, a 317 cipősdobozt kedd délelőtt Bakos Kitti, a a Napfény Segítő Központ Család - és Gyermekjóléti Központjának vezetője vehette át Takács Szabolcs kormánymegbízottól. 

A kormánymegbízott az átadást követően tartotta meg évértékelő tájékoztatóját is.  Elmondta: csökkentették az ingatlanok költségeit, ötmillió forintot takarítottak meg azzal, hogy hárommal csökkent a hivatal által használt ingatlanok száma. Folyamatos az ingatlanok állagmegóvása, csaknem 200 millió forintot költöttek erre 2021-ben, az egyik legfontosabb ilyen munka a Megyeháza tetejének felújítása volt. 

Az egyik legnagyobb kihívást a járványhelyzet kezelése jelentette, a hivatal tevőlegesen is részt vett a pandémia elleni küzdelemben: januártól kezdve hordták ki a fertőtlenítőszereket oktatási és szociális intézményekbe, áprilisban a pedagógusok oltását, augusztusban a 12 év fölötti diákok iskolai oltását szervezték meg. A kormánymegbízott elmondta: sok kollégája önkéntesként, a munkaidején kívül is részt vett a járvány elleni küzdelemben. 

Takács hozzátette: a járványhelyzet ellenére a megye foglalkoztatási adatai nem romlottak, sőt javultak is, ami részben a foglalkoztatást segítő kormányzati támogatásoknak tudható be – a munkavállalókat alkalmazók mellett az önfoglalkoztató vállalkozók is hozzájuthattak ilyen anyagi segítséghez. 

Változás januártól, hogy új országos bányafelügyelet jön létre; a kormányablakban bejelentett név- vagy lakcímváltozásokat a közműszolgáltatóknak automatikusan továbbítják, így nem kell mindenhova külön ellátogatni; önkiszolgáló ügyintézést indítanak, ahol az ügyfelek ügyintéző segítsége nélkül is elintézhetnek bizonyos ügyeket.

A kormánymegbízott megemlítette még az idén elindult Hulladékradar szolgáltatást, az áldozatvédelmi központ megnyitását, a parlagfű-mentesítési munkálatokat, valamint egy új kormányablak-busz hadrendbe állítását. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. tegnap 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. tegnap 3:15 Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást köztársasági elnök Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. 2024. február 26. 18:19 A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról 188 igen szavazattal, 6 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslatot. 2024. február 26. 18:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.