2023. május 31.
//
Angéla névnap

Oltásokkal kezdte, jótékonysággal zárta az évet a kormányhivatal

A hivatal munkatársai által gyűjtött adományokat adott át, majd évet értékelt Takács Szabolcs kormánymegbízott csütörtök délelőtt a Megyeházán.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal dolgozói negyedik alkalommal gyűjtöttek adományokat a karácsonyi időszakban. A meglepetéseknek a sümegi Napfény Segítő Központ gondozott gyermekei és több megyebeli rászoruló család örülhet, a 317 cipősdobozt kedd délelőtt Bakos Kitti, a a Napfény Segítő Központ Család - és Gyermekjóléti Központjának vezetője vehette át Takács Szabolcs kormánymegbízottól. 

A kormánymegbízott az átadást követően tartotta meg évértékelő tájékoztatóját is.  Elmondta: csökkentették az ingatlanok költségeit, ötmillió forintot takarítottak meg azzal, hogy hárommal csökkent a hivatal által használt ingatlanok száma. Folyamatos az ingatlanok állagmegóvása, csaknem 200 millió forintot költöttek erre 2021-ben, az egyik legfontosabb ilyen munka a Megyeháza tetejének felújítása volt. 

Az egyik legnagyobb kihívást a járványhelyzet kezelése jelentette, a hivatal tevőlegesen is részt vett a pandémia elleni küzdelemben: januártól kezdve hordták ki a fertőtlenítőszereket oktatási és szociális intézményekbe, áprilisban a pedagógusok oltását, augusztusban a 12 év fölötti diákok iskolai oltását szervezték meg. A kormánymegbízott elmondta: sok kollégája önkéntesként, a munkaidején kívül is részt vett a járvány elleni küzdelemben. 

Takács hozzátette: a járványhelyzet ellenére a megye foglalkoztatási adatai nem romlottak, sőt javultak is, ami részben a foglalkoztatást segítő kormányzati támogatásoknak tudható be – a munkavállalókat alkalmazók mellett az önfoglalkoztató vállalkozók is hozzájuthattak ilyen anyagi segítséghez. 

Változás januártól, hogy új országos bányafelügyelet jön létre; a kormányablakban bejelentett név- vagy lakcímváltozásokat a közműszolgáltatóknak automatikusan továbbítják, így nem kell mindenhova külön ellátogatni; önkiszolgáló ügyintézést indítanak, ahol az ügyfelek ügyintéző segítsége nélkül is elintézhetnek bizonyos ügyeket.

A kormánymegbízott megemlítette még az idén elindult Hulladékradar szolgáltatást, az áldozatvédelmi központ megnyitását, a parlagfű-mentesítési munkálatokat, valamint egy új kormányablak-busz hadrendbe állítását. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

További cikkek

Benyújtották a 2024-es védelmi költségvetést a parlamentnek
Benyújtották a 2024-es védelmi költségvetést a parlamentnek
Benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetési törvényjavaslatot, amely a védelem költségvetése lesz - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten az Országházban.
Hatalmas sikert aratott a Szilágyi néptáncgálája
Hatalmas sikert aratott a Szilágyi néptáncgálája
A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola dupla előadás keretében rendezte meg hagyományos néptáncgáláját pénteken az Agórában. Az esemény hatalmas sikert aratott: a több mint kétszázötven táncos egyaránt telt ház előtt léphetett színpadra.
Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Ahmet Yener vasárnap este bejelentette: a közel végleges adatok alapján Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfő nyerte az elnökválasztás második fordulóját.
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Vidám gyereknapi programokat szerveztek Kádártán vasárnap, ahol átadták az idei Dévai Bíró Mátyás-díjat is, amivel hagyományosan azt a helyi lakost ismerik el, aki sokat tett Kádárta közösségéért. A nap további részében koncerteken és utcabálon szórakozhattak a városrész lakói és akik ellátogattak Kádártára.
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Tavasszal előbb-utóbb minden kertben és füves utcai területen felbőgnek a fűnyíró gépek és a fűkaszák. Még azoknál is, akik nagyon helyesen egy ideig méhlegelőként hagyták tündökölni a pázsitban burjánzó gyönyörű vadvirágokat.