Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
14°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
14°C

Papkeszi új polgármestert választott

2008. május 21. 16:22
Az 1600 lélekszámú település lakossága a hétvégén járult az urnák elé. Az időközi választásra azért volt szükség, mert a korábbi testület feloszlatta önmagát. A polgármesteri székre heten aspiráltak, a falu a korábbi alpolgármestert, Ráczkevi Lajost választotta meg elöljárónak. A kilencfős testületben vannak régi-új és új tagok. A frissen megválasztott polgármester bízik abban, hogy terveit támogatni fogják.

A korábban alpolgármesterként dolgozó Ráczkevi Lajos, a falu anyagi helyzetére való tekintettel lemondott az akkori tiszteletdíjáról. A megörökölt hiány 70-90 millió forint között mozog. A legégetőbb megoldandó kérdésként az általános iskola megmentését tűzte ki célul. Azt mondja, hogy az ünnepélyes eskütételt követően, a képviselő testülettel közösen egyből az iskola kérdését fogják tárgyalni. Újra leülnek a református egyház helyi presbitereivel, hogy közösen alapítsanak egyházi iskolát, erre fogják kérni a püspök urat is, hogy támogassa a 8 osztályos intézményt. Ugyanígy meg kell oldani a körzeti orvos kérdést is, aki időközben Írországban vállalt munkát, a helyettesítések nem végső megoldások. Pedig másfél millió forintért újították fel a szolgálati lakást, az orvosi rendelőt is 30 millió forintért szerelték fel új eszközökkel. A helyi postát is meg kell menteni a bezárástól, azon az áron is ha a postát az önkormányzat épületébe kell áthelyezni, ugyanis a döntéshozók nincsenek tisztában azzal, hogy mit jelent egy falu számára a helyi kisposta. Semmi sem pótolja – mondta Ráczkevi Lajos. További tervei közt szerepel a falusi turizmus fellendítése, új vállalkozások elindítása a meglévő ipartelepen, kerékpárút a Balaton felé, s tanösvény kialakítása Kalaphegyhez.  Egy biztos: az új polgármestert nem kellet bemutatni a falu lakosságának, hiszen a korábbi években számtalan feladatot végzett el társadalmi munkában a település számára.

Beke G. László
további cikkek
Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. tegnap 20:49 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. tegnap 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. tegnap 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. 2024. június 13. 17:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.