2023. június 6.
//
Norbert névnap

Papkeszi új polgármestert választott

2008. május 21. 16:22
Az 1600 lélekszámú település lakossága a hétvégén járult az urnák elé. Az időközi választásra azért volt szükség, mert a korábbi testület feloszlatta önmagát. A polgármesteri székre heten aspiráltak, a falu a korábbi alpolgármestert, Ráczkevi Lajost választotta meg elöljárónak. A kilencfős testületben vannak régi-új és új tagok. A frissen megválasztott polgármester bízik abban, hogy terveit támogatni fogják.

A korábban alpolgármesterként dolgozó Ráczkevi Lajos, a falu anyagi helyzetére való tekintettel lemondott az akkori tiszteletdíjáról. A megörökölt hiány 70-90 millió forint között mozog. A legégetőbb megoldandó kérdésként az általános iskola megmentését tűzte ki célul. Azt mondja, hogy az ünnepélyes eskütételt követően, a képviselő testülettel közösen egyből az iskola kérdését fogják tárgyalni. Újra leülnek a református egyház helyi presbitereivel, hogy közösen alapítsanak egyházi iskolát, erre fogják kérni a püspök urat is, hogy támogassa a 8 osztályos intézményt. Ugyanígy meg kell oldani a körzeti orvos kérdést is, aki időközben Írországban vállalt munkát, a helyettesítések nem végső megoldások. Pedig másfél millió forintért újították fel a szolgálati lakást, az orvosi rendelőt is 30 millió forintért szerelték fel új eszközökkel. A helyi postát is meg kell menteni a bezárástól, azon az áron is ha a postát az önkormányzat épületébe kell áthelyezni, ugyanis a döntéshozók nincsenek tisztában azzal, hogy mit jelent egy falu számára a helyi kisposta. Semmi sem pótolja – mondta Ráczkevi Lajos. További tervei közt szerepel a falusi turizmus fellendítése, új vállalkozások elindítása a meglévő ipartelepen, kerékpárút a Balaton felé, s tanösvény kialakítása Kalaphegyhez.  Egy biztos: az új polgármestert nem kellet bemutatni a falu lakosságának, hiszen a korábbi években számtalan feladatot végzett el társadalmi munkában a település számára.

Beke G. László

További cikkek

Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Talán egy jó hecc, talán az ostobaság, vagy szándékos félrevezetés állt amögött, amikor a napokban végigsöpört a veszprémi internetes fórumokon a város legújabb játszóterének képe, ahol finoman szólva egy csúszda megszentségtelenített egy mászókát. Spoiler: úgy kamu az egész, ahogy van, már ami a veszprémi vonatkozását illeti. A csúszda tényleg létezett valahol.
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Megkapja a neki járó fényt Veszprém egyik ikonikus látványossága, a Viadukt, de mellette a Városháza, a Tűztorony és a Hősök kapuja is fényesebb lesz hamarosan.
A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
Mutatunk pár érdekességet a dióról, hogy mi minden rejlik egy kemény csonthéj mögött.
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Az emelkedő tengerszint és a város süllyedő alapja nagy veszéllyel fenyeget. Olaszország nem szeretné, hogy a várost örökre elnyelje a tenger, így a katasztrófa elkerülése érdekében különböző szabályozásokat vezetnek be, és ötletekkel állnak elő.
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Öt országból érkeztek középiskolás fiatalok az Európai Parlament Nagykövet Iskoláinak regionális nemzetközi találkozójára Veszprémbe, amit június 1. és 3. között tartanak.