2022. július 1.
//
Annamária névnap

Kozmutzásoknak gyűjtött a belvárosi kávézó

A Füge Fagyiudvar és Kávézó által életre hívott adománygyűjtési akcióhoz Debreczeny Zoltán festőművész is csatlakozott.

Az idén májusában nyílt Füge Fagyiudvar és Kávézó december elején hirdette meg adománygyűjtési akcióját, mellyel az értelmileg sérült gyermekekkel foglalkozó Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény alapítványát kívánták támogatni. A kávézóban kihelyezett urnába a vendégek december 23-ig dobhatták be felajánlásaikat.

Az akcióhoz Debreczeny Zoltán festőművész is csatlakozott, ő egy alkotásának licitre bocsátásával szállt be a támogatók közé. Rajta kívül a kávézó is tett felajánlást, így összesen közel 200 ezer forint gyűlt össze.

Dobos Márton, Bernáth Ildikó és Debreczeny Zoltán a Füge december 23-i adományátadóján.Dobos Márton, Bernáth Ildikó és Debreczeny Zoltán a Füge december 23-i adományátadóján.

A csütörtök délelőtti adományátadón Dobos Márton, a Füge üzletvezetője azt mondta, az adománygyűjtést ugyan most a karácsony ihlette, de szeretnének hagyományt teremteni, és a jövőben az év többi részében is aktívak maradni.

A Kozmutza Flóra Alapítvány –Értelmileg Sérült Gyermekekért alapítvány kuratóriumának elnöke, Bernáth Ildikó köszönetét kifejezve arról beszélt, fennállásuk 25 éve alatt sokan támogatták már őket, de mindig megdobban a szívük, ha valaki rájuk gondol és segíti a munkájukat.

A Füge Fagyiudvar és Kávézóról a portálunkat is kiadót Bakony-Balaton Média Kft. másik lapjában, a múlt héten megjelent Ecoport magazinban is írtunk.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Szombaton igazi dzsembori helyszíne lesz a Szabadság tér
Szombaton igazi dzsembori helyszíne lesz a Szabadság tér
Alig telt egy hét a Gizella-napok programjai és koncertjei után, ismét kisebb fesztiválhangulat várható a veszprémi belvárosban. Mindez az előttünk álló szombaton főleg a Szabadság térre korlátozódik, ahol első alkalommal rendezik meg a Dzsembori névre keresztelt zenés, jótékonysági rendezvényt.
Az ukrán Bandura Együttes ad jótékonysági koncertet a Veszprémi Petőfi Színházban
Az ukrán Bandura Együttes ad jótékonysági koncertet a Veszprémi Petőfi Színházban
Ukrajna legrégebbi, évszázados múlttal rendelkező alkotócsoportja, az Ukrajnai National Bandura Band jótékonysági koncerttel turnézik Európában, hogy a háború áldozatainak és az ukrán művészeti élet szereplőinek gyűjtsön támogatást. Április 15-én a Veszprémi Petőfi Színházba is ellátogatnak, ahol koncertet adnak este 6 órától.
Gyűjtést szervez a Fejér-B.Á.L. Veszprém
Gyűjtést szervez a Fejér-B.Á.L. Veszprém
Az Éles József irányította Fejér-B.Á.L. Veszprém vasárnap 18 órakor a Dabas csapatát látja vendég a Március 15. utcai sportcsarnokban. A férfi kézilabda NB I „alsóházi” rangadója alkalmával a hazai együttes gyűjtést is szervez egy nehéz helyzetben lévő családnak.
Éles látást adtak ajándékba
Éles látást adtak ajándékba
Tíz szemüveget adtak át rászorulók részére a Szemeszter Optika hagyományos jótékonysági programja keretében szerdán.
Csaknem egymillió forintot gyűjtöttek össze a színház jótékonysági estjén
Csaknem egymillió forintot gyűjtöttek össze a színház jótékonysági estjén
Jótékonysági estet rendezett hétfőn a Petőfi színház. Az összegyűlt 952 500 forint adománnyal a Veszprémbe érkező menekülteket segítik.