Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
14°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
14°C

Több mint 180 embert kellett kórházba vinni túlzott alkoholfogyasztás miatt

2022. január 1. 15:28 // Forrás: MTI
Idén 181 embert kellett részegség, illetve alkoholmérgezés miatt kórházba vinni, közülük 27-en kiskorúak voltak - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője szombaton az MTI-vel.

Győrfi Pál közleménye szerint a mostani szilveszteren 3363 esetet láttak el a mentők, ebből a fővárosi feladatszám 809 volt. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak.

A mentőket országszerte 18 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották. Emellett balesetek, verekedések, belgyógyászati rosszullétek és egyéb esetek miatt is kérték a mentők segítségét - írta Győrfi Pál.

Az M1 tudósítója a budapesti Honvédkórházból bejelentkezve azt mondta: a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba több mint 50 embert vittek be az éjszaka folyamán, közülük nyolcan voltak, akik a túlzott alkoholfogyasztás miatt kerültek be. Újév reggelén egy fiatal férfit azért vittek be, mert ittassága miatt elesett és súlyos, életveszélyes fejsérülést szenvedett.

A tudósító azt is elmondta, hogy a legnagyobb detoxikálóba a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központba több mint 30 embert vittek be. Köztük valaki csak könnyebb mérgezést szenvedett, de volt, aki intenzív ellátásra is szorult. 

vehir.hu
további cikkek
Tizenöt emberrel szemben indult eljárás tűzijátékokkal kapcsolatos szabálysértések miatt Tizenöt emberrel szemben indult eljárás tűzijátékokkal kapcsolatos szabálysértések miatt Húsz esetben, tizenöt emberrel szemben indult eljárás polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt vasárnap dél és hétfő reggel hat óra között - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. 2024. január 1. 16:23 Megéri szilveszterkor durrogtatni? Megéri szilveszterkor durrogtatni? Petárda. Vagy tűzijáték. A cikket beharangozó kép mondjuk az előbbi használatának előnyeit hivatott bemutatni, az OMSZ által. Szilveszterhez közeledve többet veszekszünk a pro és kontra érvekről a tűzijáték kapcsán, mint egy átlagos családi karácsonyon a politikáról, pedig ott együtt ünnepel a kommunizmus párti papa, a konzervatív anya és a liberális nézeteket valló újforradalmár tinifiú is.   2023. december 31. 3:10 Ha még nincs programja Szilveszterre... Ha még nincs programja Szilveszterre... Szilveszter napján egésznapos ünneplést szervez az EKF, ami nem csak az óév végét és az új évet ünnepli, de Veszprém és a Bakony-Balaton régió sikereit, ragyogását is. 2023. december 28. 13:49 Ovádi Péter: A szilveszteri ünneplés legyen állatbarát! Ovádi Péter: A szilveszteri ünneplés legyen állatbarát! Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra hívja fel a figyelmet, hogy bár a szilveszteri ünneplések hangos „robbanások” kíséretében zajlanak, fontos szem előtt tartani az állatok védelmét is. A tűzijátékok és petárdák okozta hangzavar és fényeffektusok jelentős stresszt és szorongást okozhatnak a háziállatoknak és a vadon élő állatoknak egyaránt. 2023. december 27. 12:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.