Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Adóbejelentési határidő

2022. január 6. 14:03

Tisztelt Adózóink!

Felhívjuk figyelmüket, hogy fontos adatbejelentési határidő közeledik a magánszemélyek kommunális adója, az építményadó, valamint a telekadó vonatkozásában, ugyanis 2022. január 1-jei állapotnak megfelelően, amennyiben bármilyen adóztatást érintő változás (pl. lakás, nem lakás céljára szolgáló építmény vagy telek szerzése, értékesítése stb.) történt, arról 2022. január 17. napjáig adatbejelentést kell teljesíteniük az önkormányzati adóhatóság felé.

Az adókötelezettségeket a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a helyi adókról szóló többszörösen módosított 33/2014. (VI.30.) számú rendelete állapítja meg. 

Kommunális adókötelezettség terheli azt a magánszemélyt, aki az Önkormányzat illetékességi területén lévő lakás tulajdonosa, illetve nem magánszemély tulajdonában álló lakás bérleti jogával rendelkezik.

Építményadó köteles az Önkormányzat illetékességi területén lévő építmények közül a lakás és a nem lakás céljára szolgáló épület, épületrész. Mentes az építményadó alól a magánszemély tulajdonában lévő és életvitelszerű lakhatást biztosító lakás, amely után a magánszemélyek kommunális adójáról szóló rendelkezés alapján kell helyi adót fizetni. A mentesség feltétele továbbá, hogy a lakás sem egészben, sem részben egyéb szálláshely-szolgáltatás céljára nem hasznosított.
Telekadó köteles az Önkormányzat illetékességi területén lévő telek. 

Az adatbejelentéshez szükséges nyomtatványok (kitöltési útmutatóval) letölthetőek a www.veszprem.hu honlapról, beszerezhetőek az ügyfélszolgálati irodán, illetve az Elektronikus önkormányzati portálon (nyitólap: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap) keresztül elektronikus úton is beküldhetőek. A gazdálkodó szervezetek, az adóügyekben elektronikus kapcsolattartásra kötelezett szervezetek, valamint az egyéni vállalkozási tevékenységet folytató természetes személyek elektronikus kapcsolattartásra és elektronikus ügyintézésre kötelezettek.

A www.veszprem.hu honlapon további részletes tájékoztatás adózóink részére rendelkezésre áll. 

Amennyiben a nyomtatványok kitöltésével, az ügyintézés menetével kapcsolatban további kérdéseik vannak, kérjük, szíveskedjen felvenni a kapcsolatot adóirodánkkal telefonon, illetve személyesen. 

Ügyfélszolgálati Iroda: Veszprém, Szabadság tér 15. Földszint
Ügyfélfogadási időpontok:           Hétfő:               7.30-16.00
                                                Szerda:             7.30-17.30
                                                Péntek:             7.30-12.00

VMJV Polgármesteri Hivatal Adóiroda 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.