Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

A horgász szék választás mérlegelendő szempontjai

2022. január 17. 9:37

Mi mindenre javasolt gondolni akkor, amikor a horgász szék kiválasztására készülünk? Mik a döntés leginkább mérlegelendő szempontjai? Illetve mit vegyünk figyelembe annak érdekében, hogy a választott szék tényleg passzoljon a céljainkhoz?

Ezt a kérdést járjuk majd körbe részletesen a bejegyzés keretei között. Tesszük ezt abból a megfontolásból, mivel a horgászfelszerelés megszokott elemein túl a széknek is kiemelt szerepe van abban, hogy a peca valóban kifogástalan élménnyé válhasson.

A választott horgász módszer döntő tényező a szék kiválasztásakor

Nem mindegy, hogy egy néhány órás könnyed úszós keszegezésre akarsz leülni a közeli csatorna partján, vagy pedig öt napos bojlis túrára készülsz éppenséggel. Míg előbbinél elég lehet egy könnyed szék, utóbbinál ezt nehéz elképzelni.

Úgyhogy a horgászattal kapcsolatos eszközök íratlan aranyszabálya a szék keresése kapcsán is beválhat. Magyarul a választott és gyakorta alkalmazott horgász módszerhez érdemes igazítani a választott szék sajátosságait.

Mindjárt belemegyünk persze a keresés praktikus részleteibe is, rávilágítva azokra a tényezőkre, amiket nem javasolt kihagyni a képletből.

Méret, teherbírás, kényelem - ezek mind fontosak horgász szék választáskor

Vegyük alapul először azt, hogy a testsúlyunk és testmagasságunk függvényében milyen paraméterekkel rendelkező horgász szék modellek jöhetnek egyáltalán számításba! Sok múlik persze a szék kivitelén is.

Szeretnénk-e, hogy a horgász széken legyen karfa is? Milyen legyen a szék anyaga, figyelembe véve a kényelem, a tisztítás, valamint a hosszú éveken át történő használat szempontjait? Illetve színben mi passzolna leginkább az ízlésünkhöz? 

Mindezt persze nem árt összevetni azzal, hogy a peca idejére magunkkal vitt horgász szettek és felszerelés mellett a választott horgász szék szállítását, elhelyezését és tárolását milyen úton és módon tudjuk megoldani.

Természetesen anyagi szempontból és célszerű mérlegelni a lehetőségeket

Merthogy nem kerülhetjük meg azt sem, hogy a horgász székek esetében az ár szempontjait is erősen javasolt mérlegelni. Tehát joggal várhatjuk el, hogy a beszerzett szék ár-érték arányt tekintve is megérje az árát.

Ehhez azt érdemes főként figyelembe venni, hogy várhatóan milyen gyakran, mennyire intenzíven, milyen típusú horgászatoknál fogjuk majd használni magát a választott széket? Ha várhatóan jó néhány órát fogunk a széken ülve és kapásra várva eltölteni, akkor erősen indokolt kicsivel többet invesztálni a dologba.

Hiszen kétség sem férhet hozzá, hogy kényelmes helyzetben, fájdalmas testtartás nélkül sokkal könnyebb és komfortosabb dolog várni a kapást. Márpedig ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, annak köszönhetően a peca sikere és maga a horgászattal töltött idő is sokkal értékesebbé válik.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.