Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Embercsempészt és tizenöt illegális bevándorlót fogtak Várpalotánál

2022. január 17. 13:56 // Forrás: police.hu
A rendőrök Várpalota külterületén intézkedtek velük szemben – írja a police.hu.

A Várpalotai Rendőrkapitányság járőrei 2022. január 17-én 10 óra 50 perckor egy angol felségjelzésű személyautót igazoltattak a 8213-as úton, Várpalota külterületén, amelyet egy 49 éves moldáv férfi vezetett. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a járműben a sofőrön kívül további 15 külföldi férfi utazott. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, mindannyian afgán állampolgárnak vallották magukat.

Fotó: police.huFotó: police.hu

A sofőrt elfogták és előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon. Az egyenruhások a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.