2022. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Felfüggesztett fogházat kaphat a körforgalomba 160-nal becsapódó férfi

2022. január 19. 12:04
Veszprém Megyei Főügyészség
Súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja az ügyészség azt a budapesti férfit, aki óriási sebességgel hajtott be egy Balaton- parti körforgalomba, melynek következtében utasa és ő maga is súlyosan megsérült – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

A Veszprémi Járási Ügyészség vádirata szerint a 66 éves elkövető 2021. január 19-én este személygépkocsival Balatonakarattya irányába haladva 157 km/órás sebességgel közlekedett Balatonfőkajár külterületén, a 710-es főúton, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 60 km/óra. A férfi ezért későn vette észre az útkereszteződésben lévő körforgalmat, amelybe 156 km/órás sebességgel hajtott be, majd a körforgalom közepébe ütközve a jármű a levegőbe emelkedett, átrepült a körforgalmon és a túloldali árokba csapódott.

A baleset következtében az autó hátsó ülésén biztonsági öv nélkül utazó nő fejsérülést, illetve számos, töréssel és zúzódással járó sérülést szenvedett, melyek részben súlyos egészségkárosodásnak minősülnek.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és felfüggesztett fogházbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

vehir.hu