Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tovább halad a csatornarekonstrukció

2022. január 20. 12:00
Január második felében újabb szakaszokon újul meg a csatornarendszer Veszprémben. A Modern Városok Program keretében 5,3 milliárd forintból összesen 16 km-nyi útszakasz felújítását és azokhoz kapcsolódó rekonstrukciókat végeznek el a megyeszékhelyen, most éppen a Füredi, a Hunyadi és a Kádártai utcákon.

Tavaly jelentették be és több helyen már 2021-ben el is kezdődtek azok az útfejlújítások, amelyekben összesen 16 km-nyi belterületi útszakasz érintett, a költségekből pedig 800 millió forintot Veszprém költségvetéséből állnak, a nagyobb, 4,5 milliárd forintos részt pedig állami forrásként a Modern Városok Program finanszírozza.

A felújítások részét képezi több helyen a csatornarendszer rekonstrukciója is összesen 2 km-nyi szakaszon a városban, ezek a munkák január elején már elkezdődtek a Füredi úton és a Kádártai úton.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a hónap második felében is folytatják ezeket a munkákat, továbbá elindult a Hunyadi utcában is felújítás. Itt nyílt árkos csatornarekonstrukció zajlik 3 ütemben. Első körben a Füredi út és a Gátfő utca között. A felújítások alatt kforgalomkorlátozásra kell számítani, ezen a szakaszon csak a lakók közlekedhetnek. Következő ütemek a Gátfő utca-Dugovics utca, Dugovics utca-Kisfaludy utca közötti szakaszokat érintik majd.

vehir.hu
további cikkek
Elkezdődnek az útfelújítások Csatáron Elkezdődnek az útfelújítások Csatáron Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy az alábbi Csatár-hegyi szakaszokon kezdi meg az útfelújítást a Strabag. 2024. március 22. 14:07 Elkezdődött a Szent István utca felújítása, az autósoknak érdemes a völgyhídon kikerülni a szakaszt útfelújítás Elkezdődött a Szent István utca felújítása, az autósoknak érdemes a völgyhídon kikerülni a szakaszt A város megoldja a csapadékvíz elvezetését, felújítják a járdát, a közvilágítást, felfestik a parkolóhelyeket és persze új burkolatot is kap a Szent István utca közel félkilométeres szakaszon. A nagyobb lezárások jövő héten kezdődnek, a munkákkal pedig szeptemberig végeznek teljesen – tudtuk meg a csütörtök délután tartott sajtótájékoztatón Hegedűs Barbara alpolgármestertől. 2024. március 21. 16:02 Megkezdődik a Veszprémvölgyi utca felújítása útfelújítás Megkezdődik a Veszprémvölgyi utca felújítása Március 18-án felvonul a kivitelező, és megkezdi a Veszprémvölgyi utca felújítását. Az utcába csak a lakók hajthatnak be a munkálatok ideje alatt. 2024. március 13. 13:18 Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka útfelújítás Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka Befejeződött a József Attila utca felújítása, de a városban nem állnak meg az útrekonstrukciós munkák, jövőre további helyszíneken folytatják. 2023. december 18. 11:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.