Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Kisbusz segíti a kutató-mentők munkáját

2022. január 19. 21:19
A Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat sikeresen pályázott gépjárműbeszerzésre a Magyar Falu Program keretében.

A Veszprém Megyei Kutató-Mentő szolgálat szerda reggel vehette át hivatalosan azt a kisbuszt, melyet a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap pályázatának segítségével vásároltak. Az egyesület eddig egy 30 éves járművet hajtott, így nagy könnyebbség, hogy mostantól egy fiatalabb autó segíti a munkájukat.

-A Magyar Falu Program százszázalékos intenzitású támogatásaira az ötezer fő alatti települések mellett civil szervezetek is pályázhatnak. Így jutott forráshoz most a herendi illetőségű megyei kutató-mentő szolgálat is- mondta Ovádi Péter parlamenti képviselő és miniszteri biztos a jármű átadásakor. Hangsúlyozta, a választókörzetben eddig 150-nél is több nyertes pályázat született a kormányzati program 2019-es indulása óta.

Hirschl János és Ovádi Péter az autó hivatalos átadóján 2021. január 19-én Herenden.Hirschl János és Ovádi Péter az autó hivatalos átadóján 2021. január 19-én Herenden.

-Nagy öröm, hogy egy ilyen gépjárművel gazdagodott az állomány, hisz az előző autónk elmúlt már 30 éves, és rengeteg kilométert futott- fogalmazott Hirschl János, a Veszprém Megyei Kutató-Mentő szolgálat vezetője. Kifejtette, civil szervezetük 7 fővel és 9 kutató-kutyával dolgozik a megye egész területén. Évente mintegy 30 riasztást kapnak, és a tűzoltókkal, valamint a rendőrséggel szorosan együttműködve kutatnak eltűnt személyek után. A szolgálat rendelkezik olyan felszerelésekkel is -drón, éjjellátó berendezés, - melyek nagyban megkönnyítik a kutatást, az új kisbuszt is ilyen, hisz ahogy mondta, az elhúzódó eseteknél munkaállomásként is lehet majd használni.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is A kormány már 45 milliárd forintot költött a Magyar falu programban falvak kulturális és közösségi épületeinek fejlesztésére - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Veszprém vármegyei Nemesvámoson, amikor meglátogatta a megújult közösségi házat, utána pedig a település hagyományos februári rendezvényét, a Vámosi Hurka- és Lencsefesztivált. 2024. február 11. 0:10 Idén 10 milliárd forint értékben írnak ki pályázatokat a Magyar falu programban Idén 10 milliárd forint értékben írnak ki pályázatokat a Magyar falu programban Idén még legalább két, egyenkénkt 5 milliárd forint keretösszegű pályázat kiírása várható a Magyar falu programban - közölte Gyopáros Alpár kormánybiztos csütörtökön. 2024. január 25. 18:01 Öt település, öt intézménye újult meg a Magyar Falu Program keretében Öt település, öt intézménye újult meg a Magyar Falu Program keretében Csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Veszprémi Tankerületi Központ, amelynek keretében a Magyar Falu program támogatta ,,Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése" elnevezésű projekt eredményeiről számoltak be.   2023. december 15. 16:43 Gyopáros Alpár: egymilliárd forintra pályázhatnak falusi civil szervezetek Magyar Falu Program Gyopáros Alpár: egymilliárd forintra pályázhatnak falusi civil szervezetek Egymilliárd forintos keretösszegre pályázhatnak falusi civil szervezetek a Magyar Falu Program keretében - jelentette be a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. 2023. július 31. 15:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.