Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Hóval ér véget a hét, hideggel kezdődik a következő

2022. január 21. 9:06 // Forrás: VMeteo

Pénteken főként a nap második felében növekszik meg erősebben a gomolyfelhőzet, hózápor, kisebb havazás is kialakulhat. Napközben a mérsékelt, rövid időszakokra élénk északnyugati szél tovább rontja a csak kevéssel fagypont fölé emelkedő hőmérséklet hőérzetét, este -2°C várható – írja a VMeteo.

Fehér tájra ébredhetünk szombaton, késő délelőttig számíthatunk havazásra, hózáporra, de összességében kiadós csapadékra minimális az esély. A kezdetben mérsékelt nyugati szél délutánra északnyugatira fordul és megélénkül, hófúvás kialakulásához várhatóan nem lesz elég erős a légmozgás. Szombat reggel és este -3­°C, délután fagypont körül alakul a levegő hőmérséklete.

Vasárnap reggel és délelőtt ismét esély mutatkozik havazásra, de nem valószínű számottevő mennyiségű csapadék. Délutánra felszakadozik a felhőzet, napközben mérsékelt északnyugati szél fúj, fagypont körüli hőmérséklet mellett.

Hétfőtől több napon keresztül a Brit-szigetek felett elhelyezkedő anticiklon keleti, és a északkelet-európai síkság felett elhelyezkedő alacsony nyomású rendszer nyugati oldalán szabad utat kap az északról érkező, hideg, de száraz légtömeg. Kellő hóborítottság esetén reggelente -10°C közelébe hűl a levegő és a napi maximum értékeke is csak fagypont körül alakulnak.

Változás szerdától valószínű, ekkor egymást követő álcázott hidegfrontokkal egyre enyhébb, Atlanti eredetű levegő érkezik. Szeles, de enyhe idő várható, csütörtökön és pénteken eső is előfordulhat. A jövő hét vége enyhe, szeles időt ígér.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.