Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Délelőtt eláll a havazás, de jön a szél

2022. január 22. 8:45 // Forrás: Vmeteo.hu

Szombat reggelig 5 cm hó esett és nagyjából 10 óráig számíthatunk havazásra, majd szakadozik, gomolyosodik a felhőzet és már csak hózápor fordulhat elő. A szél délután északnyugatira fordul és megélénkül, 50-60 km/h-s széllökések is lehetnek, főként az erre kitett helyeken hófúvás lehet. A levegő hőmérséklete délután 2°C-ig is emelkedhet, este újra fagypont alá hűl.

Vasárnap tőlünk nyugatabbra fog egy csapadékmezőből havazni, Veszprém megye nyugati fele készülhet újabb centikre, hófúvásra, de nálunk sem kizárt, hogy kisebb havazás kialakul. A szél már csak az élénk fokozatot éri el, vasárnap reggel -6°C, délután -1°C, este -3°C várható.

Távolabbi kilátások

Hétfőtől több napon keresztül a Brit-szigetek felett elhelyezkedő anticiklon keleti, és a északkelet-európai síkság felett elhelyezkedő alacsony nyomású rendszer nyugati oldalán szabad utat kap az északról érkező, hideg, de száraz légtömeg.
Kellő hóborítottság esetén reggelente -10°C közelébe hűl a levegő és a napi maximum értékeke is csak fagypont körül alakulnak.

Változás szerdától valószínű, ekkor egymást követő álcázott hidegfrontokkal egyre enyhébb, Atlanti eredetű levegő érkezik. Szeles, de enyhe idő várható, csütörtökön és pénteken eső is előfordulhat.
A jövő hét vége enyhe, szeles időt ígér.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.