Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Praktikus előszoba berendezés

2022. január 24. 15:10
Előszobánknak fontos szerepe van abban, hogy milyen benyomást kelt a hozzánk látogatókban. Ez az első helység, ahol mindenki megáll egy pillanatra, leveszi a cipőjét vagy kabátját és magába szippantja az otthonunk hangulatát.

Ezért is elengedhetetlen, hogy pontosan olyan hatással legyen ránk ez a tér, amelyet mások felé is sugallni szeretnénk. Az előszobán keresztül ízelítőt adhatunk az otthonunkból, és rögtön elvarázsolhatunk bárkit egy jól megálmodott térrel. 

A hely nem probléma

Azt előszobának azt az egyszerű feladatot kell ellátnia, hogy a megérkezést és az elindulást a lehető legpraktikusabbá tegye. Ezért is fontos, hogy legyen néhány akasztó, ahova a ruhánkat tehetjük, néhány tároló a cipőknek, esetleg az esernyőnknek vagy más alkalmi kiegészítőnek. Nem kell hatalmas térrel rendelkeznünk ahhoz, hogy ezeket az igényeket kiszolgálják az előszoba bútoraink. Használjuk bátran az előszobák falát, és töltsük meg azt akasztókkal és tárolókkal. Válasszunk keskeny bútorokat, így azok nem vesznek el túl sokat az értékes térből, vagy ha tehetjük, építsünk mélyre süllyesztett tárolókat! 

Széles választék

Az előszoba bútorok annak ellenére, hogy mind hasonló célt szolgálnak elképesztően széles választékban állnak rendelkezésünkre. Ha csak akasztóra, tárolóra és egy tükörre van szükségünk akkor is számtalan stílus és anyag közül választhatunk. Akár a tükör formájával is játszhatunk, hogy kereket vagy szögleteset szeretnénk, zárt vagy nyitott cipő tároló áll hozzánk közelebb vagy, hogy a kabát akasztók egymás mellett sorakozzanak vagy egyenlően elosztva egymás alatt. 

Egy kis extra

Nem kell megállapodnunk a megszokott és egyszerű megoldások mellett. Ha például unjunk az egyszerű akasztókat és egyhangú bútorokokat akkor használhatunk akár dekorációs fenyő létrát, ami akasztóként funkciónál vagy, ha rendelkezünk elég térrel akkor feldobhatjuk a helyet egy kis paddal, ahova leülve könnyebben elkészülhetünk. De mindig tartsuk szem előtt, hogy ne tűnjön túl zsúfoltnak a helyiség! Kis hely esetén sem kell lemondanunk a dekorációról, ebben az esetben remek megoldás egy mintás tapétával feldobni az előszobát. Szűk tér vagy kevés fény esetén válasszunk világos stílusúakat! 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.