2022. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Praktikus előszoba berendezés

2022. január 24. 15:10
Előszobánknak fontos szerepe van abban, hogy milyen benyomást kelt a hozzánk látogatókban. Ez az első helység, ahol mindenki megáll egy pillanatra, leveszi a cipőjét vagy kabátját és magába szippantja az otthonunk hangulatát.

Ezért is elengedhetetlen, hogy pontosan olyan hatással legyen ránk ez a tér, amelyet mások felé is sugallni szeretnénk. Az előszobán keresztül ízelítőt adhatunk az otthonunkból, és rögtön elvarázsolhatunk bárkit egy jól megálmodott térrel. 

A hely nem probléma

Azt előszobának azt az egyszerű feladatot kell ellátnia, hogy a megérkezést és az elindulást a lehető legpraktikusabbá tegye. Ezért is fontos, hogy legyen néhány akasztó, ahova a ruhánkat tehetjük, néhány tároló a cipőknek, esetleg az esernyőnknek vagy más alkalmi kiegészítőnek. Nem kell hatalmas térrel rendelkeznünk ahhoz, hogy ezeket az igényeket kiszolgálják az előszoba bútoraink. Használjuk bátran az előszobák falát, és töltsük meg azt akasztókkal és tárolókkal. Válasszunk keskeny bútorokat, így azok nem vesznek el túl sokat az értékes térből, vagy ha tehetjük, építsünk mélyre süllyesztett tárolókat! 

Széles választék

Az előszoba bútorok annak ellenére, hogy mind hasonló célt szolgálnak elképesztően széles választékban állnak rendelkezésünkre. Ha csak akasztóra, tárolóra és egy tükörre van szükségünk akkor is számtalan stílus és anyag közül választhatunk. Akár a tükör formájával is játszhatunk, hogy kereket vagy szögleteset szeretnénk, zárt vagy nyitott cipő tároló áll hozzánk közelebb vagy, hogy a kabát akasztók egymás mellett sorakozzanak vagy egyenlően elosztva egymás alatt. 

Egy kis extra

Nem kell megállapodnunk a megszokott és egyszerű megoldások mellett. Ha például unjunk az egyszerű akasztókat és egyhangú bútorokokat akkor használhatunk akár dekorációs fenyő létrát, ami akasztóként funkciónál vagy, ha rendelkezünk elég térrel akkor feldobhatjuk a helyet egy kis paddal, ahova leülve könnyebben elkészülhetünk. De mindig tartsuk szem előtt, hogy ne tűnjön túl zsúfoltnak a helyiség! Kis hely esetén sem kell lemondanunk a dekorációról, ebben az esetben remek megoldás egy mintás tapétával feldobni az előszobát. Szűk tér vagy kevés fény esetén válasszunk világos stílusúakat! 

vehir.hu

További cikkek

Tippek a sikeres életmódváltáshoz
Tippek a sikeres életmódváltáshoz
Az életmódváltás bármikor elkezdhető, azonban, ha nem tartunk be néhány tanácsot, könnyen kudarcba fulladhat. Cikkünkben a sikeres életmódváltáshoz adunk tippeket.
Autópolírozási tippek
Autópolírozási tippek
Az ékszíj funkciója és felépítése
Az ékszíj funkciója és felépítése
Az ékszíjat gyűjtőfogalomként sokféle erőátvitelre és hajtásra alkalmas szíjat takar, legyen az ék vagy bordás illetve fogasszíj. A kérdés az, hogy mi egyáltalán a funkciója, és hogyan épül fel? Ezt a témát járjuk körül ebben a cikkben.
Hogyan alakítsunk ki a kerti bográcsozót és a sütögetőt?
Hogyan alakítsunk ki a kerti bográcsozót és a sütögetőt?
Amikor beköszönt a nyárias idő, egyre többet, és egyre szívesebben töltjük kint az időnket a kertben. Ilyenkor jól jöhet, hogyha van egy igényesen és praktikusan kialakított bográcsozó vagy sütögető az udvaron. Hiszen mindenki tudja, hogy a legjobb bulik mindig a konyhában vannak, amik nyáron esetenként áttevődnek a kertbe, ha van rá lehetőség.
A kültéri szemetesek esetében is válasszuk a magas minőséget!
A kültéri szemetesek esetében is válasszuk a magas minőséget!
A szeméttárolás azon kevés tevékenységek egyike, amelyekkel nem szeretünk sok időt eltölteni és bíbelődni a sokszor nem éppen tiszta szemetes kukákkal. Pedig az időt és a fáradságot erre is rá kell szánni, azaz, hogy beszerezzük azokat a szemeteskukákat, amelyek megfelelnek az elvárásoknak és a saját ízlésünknek is.