Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új játékok a régi óvodáknak

2022. január 28. 16:02
Tizenegy veszprémi óvoda és bölcsőde kapott új udvari játékokat összesen 16,5 millió forint értékben az Európa Kulturális Fővárosa program keretében.

Az új játékokkal kapcsolatban péntek reggel a Bóbita óvoda udvarán Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő tartottak sajtótájékoztatót – az intézmény két rugós motorral, egy nyújtóval kombinált négyoldalú mászókával és két kétüléses laphintával lett gazdagabb. 

Az Európa Kulturális Fővárosa program akkor lehet sikeres, ha a különböző korosztályok, közösségek is úgy érzik, hogy nyertesei – fogalmazott a polgármester, rámutatva, hogy az új és felújított udvari játékoknak minden bizonnyal a gyerekek, az óvodapedagógusok és a szülők is örülnek majd. 

Ovádi Péter felelevenítette, hogy az Európa Kulturális Fővárosa és a Modern Városok programokban számos régóta várt nagy beruházás valósul meg Veszprémben, azonban éppen ilyen fontosak azok a kisebb fejlesztések is, amelyek a mikrokörnyezetünkre vannak hatással, olyan kezdeményezésekre van szükség, amelyek az itt élőket szolgálják, szerethetővé teszik a lakókörnyezetet. Egy bölcsőde, egy iskola, egy óvoda igazi közösségi tér, kapcsolódási pont a környéken élők számára. Ha a gyermekeinknek építünk valamit, azt a jövőnek építjük – hangsúlyozta a képviselő.

Az újonnan kihelyezett játékok mellett jelentős karbantartáson estek át a régebbi eszközök is, így a tavaszt szinte mindegyik óvoda és bölcsőde megújult udvari játékparkkal várhatja. Ebből a körből csak azok az intézmények maradtak ki, amelyek az elmúlt években komplett átépítésen estek át, hiszen ezeknél az udvari játékok is újak még. 

A már említett Bóbita Körzeti Óvoda mellett így a Hársfa Tagóvoda, a Csillag Úti Körzeti Óvoda, a Cholnoky Tagóvoda, a Ficánka Tagóvoda, a Ringató Körzeti Óvoda, a Kuckó Tagóvoda, a Nárcisz Tagóvoda, a Waldorf Tagóvoda, az Aprófalvi Bölcsőde és a Vackor Bölcsőde játszótereit érintette a mostani program. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.