Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zircre is jut a MÁV új jegyautomatáiból

2022. február 9. 16:10 // Forrás: MTI
A MÁV-Start 54 új típusú jegyautomatát helyezett üzembe, így már 100 berendezésnél lehet az eddiginél kényelmesebben és gyorsabban vasúti jegyet és bérletet vásárolni - közölte a vasúttársaság szerdán.

A berendezésekből 24-et a Budapest-Esztergom, 27-et a Budapest-Vác-Szob, 3-at pedig a Budapest-Veresegyház-Vác vonalra helyeztek ki.  A jegyautomaták telepítése a következő hetekben is folytatódik. Még ebben a hónapban 8-at helyeznek ki a Székesfehérvár és Gyékényes, 10-et pedig a Székesfehérvár és Tapolca közötti szakaszra, a Budapest-Veresegyház-Vác vonalra pedig további 12-t. Székesfehérváron 6, Szolnokon 7, Szegeden 3 készüléket adnak át, és 1-1 jut Siófokra, Dunaújvárosba, Zircre, Felsőpakonyba, Hárosra. 

Nyáron már 375 új berendezés üzemelhet országszerte, ebből 100 bankkártyás fizetést fogad, a többi készpénzt is - írták.

A rongálásbiztos, időjárásálló berendezések telepítése tavaly novemberben kezdődött. A múlt év végéig a Budapest-Székesfehérvár vonalra 24, a budapesti Nyugati pályaudvarra 22, Erdőkertesre pedig 1 új automata került. A korábban kihelyezett 170 készülékbe új jegyértékesítő szoftvert tettek. A MÁV-Start azt várja a korszerűsítéstől, hogy megszűnjenek a sorok az állomásokon. A közlemény szerint az új automatákat olcsóbb üzemeltetni, és a vasúti szolgáltatás szempontjából is jobb, ha az utasok a felszállás előtt meg tudják váltani a jegyüket. Tavaly a jegyek 12,5 százalékát már automatából, 29,3 százalékát online vették meg az utasok 

vehir.hu
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt A rendőrség közzétette a múlt heti nagyszabású akciójának eredményeit, amiben elsősorban gyorshajtókra vadásztak Veszprém vármegye útjain is. tegnap 11:29 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.