Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2025. április 23. Béla
2025. április 23. Béla

Megalakult a Balatoni Gasztroakadémia

2022. február 10. 10:56
Három „tóparti” szakképzési centrum összefogásával megalakult a Balatoni Gasztroakadémia. A Veszprémi Szakképzési Centrum, a Siófoki Szakképzési Centrum és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum által megálmodott program küldetése a balatoni turisztikai és vendéglátó szakemberek már meglévő tudásának bővítése annak érdekében, hogy a régió turizmusa és gasztronómiája tovább erősödjön.

A siófoki sajtótájékoztatón Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, hogy a közös gondolkodás 1 évvel ezelőtt kezdődött. A cél az volt, hogy olyan programot dolgozzanak ki, amely elősegíti a térség munkavállalóinak megtartó erejét, annak érdekében, hogy a turizmus-vendéglátásban végzettek a pályán maradjanak.

Az elitképzésbe az adott területen szakmával és legalább három év szakmai gyakorlattal rendelkezőket várják. Siófokon szakácsoknak, Keszthelyen cukrászoknak, Veszprémben pedig a vendégtérben és értékesítésben dolgozóknak kínálnak modern tudásanyagot - tette hozzá a kancellár.

Fotó: VSZCFotó: VSZC

A programban a Veszprémi Szakképzési Centrum 35 órás képzést hirdet HoReCa (hotel-restaurant-catering) Service Master néven, ahol a résztvevők elsajátítják szakmájuk magasabb szintű, újító ismereteit, megismerik a legfrissebb trendeket, technikákat, a balatoni régióból származó alapanyagok sokszínű, innovatív felhasználási lehetőségeit. Veszprémben olyan nemzetközileg elismert szaktekintélyek oktatnak majd, mint Rédli Ádám a Four Seasons Hotel Budapest bártendere. Az együttműködő partnerek között találjuk a Csalló Pálinkamanufaktúrát, a Larus Cafét, az Égszínkék Bárt, Zsandár Tamást és a Laposa Birtokot - tájékoztatott Pap Máté.

Az átalakuló szakképzés egyre több fiatal érdeklődését kelti fel, a szakmák mind népszerűbbek, és ha a diákok azt látják, hogy a fejlődés lehetősége az iskola elvégzése után is adott, az további lendületet ad – mondta a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke a Balatoni Gasztroakadémia létrehozása kapcsán. Magyar Zita szerint a szakképzést egyre inkább jellemző innovatív gondolkodásnak is jó példája a három centrum együttműködése, sőt a képzési program a balatoni vállalkozások számára is kedvező megoldást kínál azáltal, hogy a munkatársaikat korszerű tudásanyaggal vértezi fel.

– A balatoni turizmus és vendéglátás szintet lépett, de további lépcsőfokokon kell még felfelé haladnunk, és ehhez jó szakemberekre van szükségünk – mondta Csapody Balázs, a Balatoni Gasztroakadémia fővédnöke, aki szerint a térség turizmusa számára a munkaerő kérdése az egyik legjelentősebb tényező. A Pannon Gasztronómiai Akadémia elnökeként is tevékenykedő balatoni szakember sokat vár az új képzési programtól, ami vonzó perspektívát és a fejlődés lehetőségét kínálja.

vehir.hu
további cikkek
Több mint 28 ezer futó áll rajthoz a 19. Ultrabalatonon szabadidősport Több mint 28 ezer futó áll rajthoz a 19. Ultrabalatonon Több mint 28 ezer csapattag, egyéni induló futó és kerékpáros kísérő áll rajthoz hétvégén a 19. NN Ultrabalatonon. ma 18:19 Mitől különleges a veszprémi Praktiker a barkácsáruházak között? közélet Mitől különleges a veszprémi Praktiker a barkácsáruházak között? A szerdai veszprémi Praktiker áruház megnyitója után személyesen Németh Gyula, értékesítési igazgatóhelyettes vezetett körbe minket a sorokban. Ő pedig számos olyan kuriózumot is elárult, amivel a Praktiker egyedi a hazai barkácsláncok között. ma 16:35 Hatalmas kedvezményekkel nyitott meg a veszprémi Praktiker közélet Hatalmas kedvezményekkel nyitott meg a veszprémi Praktiker Szerda délben kinyíltak a fotocellás ajtók a veszprémi Praktiker áruházban, a sorokat pedig rögtön több száz vásárló lepte el. Az ismert barkácsláncnak a veszprémi a huszonharmadik üzlete az országban, viszont több szempontból is zászlóshajónak szánják a hazai piacon. Ott voltunk a nyitás előtti pillanatokban, cikkünkben pedig bemutatjuk, hogy mire és milyen kedvezményekre számíthatnak az odalátogatók a következő napokban. ma 16:37 Ismét Sümegre jönnek a legjobb natúr borászok: május 9-10-én Ez Natúr Sümegen! közélet Ismét Sümegre jönnek a legjobb natúr borászok: május 9-10-én Ez Natúr Sümegen! A „Natúr Sümeg” 2021 óta az ökológiai szőlőművelés, természetes borkészítés és a natúr borokkal kapcsolatos szemléletformálás meghatározó rendezvénye. ma 14:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.