Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Az elmúlt 30 év legnagyobb családtámogatási intézkedése valósult meg február közepén

2022. február 15. 12:13
Február közepéig a családok, megkapták az adóvisszatérítését, ezzel megvalósult az elmúlt 30 év legnagyobb családtámogatási intézkedése Magyarországon. Ez a 600 milliárdos támogatás összesen csaknem 2 millió szülőt érint.

Tavaly jelentette be a Kormány, hogy az ország gazdasági teljesítménye alapján reális lehet, hogy 2022 év elején a gyermeket nevelő szülők visszakapják a 2021-ben befizetett SZJA teljes összegét. Idén február 15-re a realitásból valóság lett, családonként akár több százezer forintot is visszautalt az állam egy összegben.

Veszprémben és szűkebb térségében ez 13 697 szülőt érintett, ők összesen 6,5 milliárd forintot kaptak vissza befizetett adójukból.

Az ehhez vezető út azonban nem volt magától értetődő, mondta el Ovádi Péter (Fidesz-KDNP), országgyűlési képviselő a Vehírnek, az is kellett hozzá, hogy a világjárvány legnehezebb hónapjaiban arra törekedtek, hogy a gazdasági visszaesés ellenére is megóvják a munkahelyeket, a nagyobb foglalkoztató cégeket pedig a beruházások támogatásával segítsék. Veszprémben és a térségben több ilyen sikertörténetről is lehetett hallani, többek közt a Nass Magnetnél, a Beurernél, vagy éppen Nemesvámoson, ahol a kivonuló MTD helyét azonnal átvette a Knapp, ezzel is garantálva a biztos munkahelyet a térségben élőknek.

„A legjobb védekezés a támadás” - jellemezte ezzel a sporthasonlattal Ovádi Péter a kormány támogató gazdaságpolitikáját, aminek köszönhetően létrejöhetett az elmúlt 30 év legnagyobb családtámogatási intézkedése.

A magyar családtámogatási rendszer egyébként egész Európában egyedülálló és nem csak a mostani SZJA-visszatérítés függvényében. Korábban már sikerrel elindított nagyszülői GYED, a négygyermekes családanyák SZJA-mentessége, a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye, a babaváró támogatás, a CSOK, a falusi CSOK, vagy éppen az otthonfelújítási támogatás mind azt a célt szolgálja, hogy a magyar családok élete könnyebb legyen.

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.