2021. október 20.
//
Vendel névnap

Kanyarban előzött a veszprémi Nass Magnet Hungária

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter veszprémi látogatása során kedd délután a Nass Magnet Hungária Kft-nél átadta azt a támogatói okiratot, amely összesen 450 millió forintos beruházásról szól, ehhez a kormány 225 millió forinttal, azaz a fejlesztés összegének 50%-ával járult hozzá. A külügyminiszter emlékeztetett a vidéki vállalatok kiemelt szerepére a gazdaság újraindításában és a munkavállalók megbecsülésére is.

A Nass Magnet Hungária Kft. fő profiljához tartozó újgenerációs elektronikai alkatrészek, mágneses szelepkapcsolók gyártásához szükséges berendezések és gépek beszerzésébe vágott bele a német tulajdonú veszprémi vállalat, mindezt a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság közepén. A beruházás összértéke 450 millió forint, amelyet a kormány 225 millió forinttal támogatott, ezzel 308 veszprémi munkahelyet is segített megóvni.

Gyártósori munka a Nass MagnetnélGyártósori munka a Nass Magnetnél

A támogatói okirat ünnepélyes átadására Veszprémbe érkezett Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszer is – aki látogatása során ellátogatott még a nemesvámosi Knapp Hungary Kft-hez, valamint a szintén veszprémi Beurer céghez is, az itt történtekről is részletesen írtunk – aki kiemelte, a számos vállalatvezetővel történt tárgyalása során azt tapasztalta, azok a cégek maradtak sikeresek a pandémia után is, akik nem feledkeztek meg arról, hogy sikereiknek egyik kulcsa a munkavállalóikban rejlik, az ő megélhetésük biztosítása és a cég eredményessége egyaránt fontos.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, a gazdaság újraindításában nagy szerepe van az olyan vidéki vállalatoknak is, mint a Nass Magnet, amely – közlekedési hasonlattal élve – a kanyarban előzött, amikor sok másik cég inkább a megszorításokkal reagált a válságra, ők a beruházás mellett döntöttek.

Szijjártó Péter átadja a támogatói okiratot Patrick Müllernek, a Nass Magnet Hungária Kft. ügyvezetőjénekSzijjártó Péter átadja a támogatói okiratot Patrick Müllernek, a Nass Magnet Hungária Kft. ügyvezetőjének

A Nass Magnet Hungária Kft. által gyártott termékek ugyan sok esetben nem a tömegfelhasználókhoz kerülnek, a magas minőségre viszont jó bizonyíték, hogy a Porsche és a Lamborghini is használja azokat egyes alkatrészeikhez.

A német tulajdonú cég képviseletében Georg Kreiner, a Nass Magnet Hungária Kft. felügyelő bizottságának elnöke az ünnepélyes eseményen hangsúlyozta, a jelenlegi kiélezett gazdasági versenyben rendkívül fontos, hogy a cégek megfelelő tudásbázissal és innovatív szemlélettel rendelkezzenek. Mindehhez kiváló térségnek számít Veszprém, amely egyetemi központként minden ilyen adottsággal rendelkezik, mondta.

Szijjártó PéterSzijjártó Péter

A Holding Kirchheim GmbH gyökerei, amely cégcsoporthoz a Nass Magnet Hungária Kft. is tartozik egészen 1925-ig nyúlnak vissza, kezdetben mechanikai javítóműhelyként működtek, majd az 1930-as évektől kezdtek mágnesszelepeket is gyártani. Magyarországon 1996 óta van jelen leányvállalatával, amely veszprémi székhelyével egyedül képviseli az országban a cégcsoportot, fő tevékenysége a mágnesszelepek és egyéb eketronikai berendezések és azok alkatrészeinek gyártása. Jelenleg 367 embernek ad munkát.

Patrick Müller és Ovádi Péter, országgyűlési képviselőPatrick Müller és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő

Az eseményen jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, aki a helyi vállalatok felelősségvállalását emelte ki köszöntőjében, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy a Nass Magnet Hungária Kft. az elsők között pályázott a kormány támogatására, ez az eltökéltség pedig meghozta a gyümölcsét, hiszen a korábbi sikeres pályázatuk után most újabb beruházásukra nyertek támogatást.

Ovádi szerint ez garancia a térségnek és a munkavállalóknak is, hiszen egy 20 éve itt működő külföldi tulajdonú cég Veszprémben és a veszprémi emberekben látja a sikereinek egyik kulcsát.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Hétköznapi ételek, amik luxuscikké válhatnak
Hétköznapi ételek, amik luxuscikké válhatnak
Az, hogy mit tekintünk luxusnak, változik az idők során. De vajon luxussá válhatnak olyan élelmiszerek, amik ma mindenki polcán ott vannak?
Város a városban, ilyen „egyetemvárossá” fejlődhet a Pannon Egyetem
Város a városban, ilyen „egyetemvárossá” fejlődhet a Pannon Egyetem
Az „egyetemváros” jelzővel nem egy közigazgatásilag különálló települést szoktak illetni, mégis jellemző ezekre a területekre, hogy önálló városként működnek a városban, ahol nem csak a szolgáltatások garmadáját lehet elérni, hanem megfelel a városokkal szemben támasztott egyik legfontosabb kritériumnak is: nyitott bárki előtt. A világ egyetemei közül számos példát tudunk felhozni ilyen megoldásokra, ráadásul a Pannon Egyetem is jó úton halad, hogy egyetemvárossá nője ki magát.
Az Öskü melletti napelempark is hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország hamarosan karbonsemleges legyen
Az Öskü melletti napelempark is hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország hamarosan karbonsemleges legyen
Alig 8 hónap alatt épült meg Öskü határában az a napelempark, ami a jövőben 5500 család villamosenergia-felhasználását fogja fedezni. Az ünnepélyes átadón kiderült, belátható időn belül Magyarországon megvalósulhat a teljes karbonsemlegesség.
Amikor a kínálat megelőzi a keresletet – új trükközés terjed a cégek között
Amikor a kínálat megelőzi a keresletet – új trükközés terjed a cégek között
Képzeljék el, hogy egy nagybevásárlásnál már a kasszánál állnak, az eladó pedig, miután lecsipogtatta az összes terméket, még megfog egy rágót és beüti az árát a terméknek. Holott önök nem akartak rágót venni, pláne nem kifizetni az árát. Valami hasonlóval próbálkozik egy bejegyzett vállalkozás itthon, csak rágó helyett reklámmegjelenéseket kínál és nem néhányszáz forint értékben, hanem súlyos százezrekről küld díjbekérőt a gyanútlan cégeknek, ami akár büntető jogi kategóriába is beleférhet.
Kormányszóvivő: jövő év közepéig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot
Kormányszóvivő: jövő év közepéig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot
A kabinet 2022. június 30-ig meghosszabbítja a rászorulók segítésére bevezetett hitelmoratóriumot - jelentette be a kormány Facebook-oldalán közzétett pénteki videóüzenetében Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.