Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kanyarban előzött a veszprémi Nass Magnet Hungária

2021. július 20. 19:46
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter veszprémi látogatása során kedd délután a Nass Magnet Hungária Kft-nél átadta azt a támogatói okiratot, amely összesen 450 millió forintos beruházásról szól, ehhez a kormány 225 millió forinttal, azaz a fejlesztés összegének 50%-ával járult hozzá. A külügyminiszter emlékeztetett a vidéki vállalatok kiemelt szerepére a gazdaság újraindításában és a munkavállalók megbecsülésére is.

A Nass Magnet Hungária Kft. fő profiljához tartozó újgenerációs elektronikai alkatrészek, mágneses szelepkapcsolók gyártásához szükséges berendezések és gépek beszerzésébe vágott bele a német tulajdonú veszprémi vállalat, mindezt a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság közepén. A beruházás összértéke 450 millió forint, amelyet a kormány 225 millió forinttal támogatott, ezzel 308 veszprémi munkahelyet is segített megóvni.

Gyártósori munka a Nass MagnetnélGyártósori munka a Nass Magnetnél

A támogatói okirat ünnepélyes átadására Veszprémbe érkezett Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszer is – aki látogatása során ellátogatott még a nemesvámosi Knapp Hungary Kft-hez, valamint a szintén veszprémi Beurer céghez is, az itt történtekről is részletesen írtunk – aki kiemelte, a számos vállalatvezetővel történt tárgyalása során azt tapasztalta, azok a cégek maradtak sikeresek a pandémia után is, akik nem feledkeztek meg arról, hogy sikereiknek egyik kulcsa a munkavállalóikban rejlik, az ő megélhetésük biztosítása és a cég eredményessége egyaránt fontos.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, a gazdaság újraindításában nagy szerepe van az olyan vidéki vállalatoknak is, mint a Nass Magnet, amely – közlekedési hasonlattal élve – a kanyarban előzött, amikor sok másik cég inkább a megszorításokkal reagált a válságra, ők a beruházás mellett döntöttek.

Szijjártó Péter átadja a támogatói okiratot Patrick Müllernek, a Nass Magnet Hungária Kft. ügyvezetőjénekSzijjártó Péter átadja a támogatói okiratot Patrick Müllernek, a Nass Magnet Hungária Kft. ügyvezetőjének

A Nass Magnet Hungária Kft. által gyártott termékek ugyan sok esetben nem a tömegfelhasználókhoz kerülnek, a magas minőségre viszont jó bizonyíték, hogy a Porsche és a Lamborghini is használja azokat egyes alkatrészeikhez.

A német tulajdonú cég képviseletében Georg Kreiner, a Nass Magnet Hungária Kft. felügyelő bizottságának elnöke az ünnepélyes eseményen hangsúlyozta, a jelenlegi kiélezett gazdasági versenyben rendkívül fontos, hogy a cégek megfelelő tudásbázissal és innovatív szemlélettel rendelkezzenek. Mindehhez kiváló térségnek számít Veszprém, amely egyetemi központként minden ilyen adottsággal rendelkezik, mondta.

Szijjártó PéterSzijjártó Péter

A Holding Kirchheim GmbH gyökerei, amely cégcsoporthoz a Nass Magnet Hungária Kft. is tartozik egészen 1925-ig nyúlnak vissza, kezdetben mechanikai javítóműhelyként működtek, majd az 1930-as évektől kezdtek mágnesszelepeket is gyártani. Magyarországon 1996 óta van jelen leányvállalatával, amely veszprémi székhelyével egyedül képviseli az országban a cégcsoportot, fő tevékenysége a mágnesszelepek és egyéb eketronikai berendezések és azok alkatrészeinek gyártása. Jelenleg 367 embernek ad munkát.

Patrick Müller és Ovádi Péter, országgyűlési képviselőPatrick Müller és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő

Az eseményen jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, aki a helyi vállalatok felelősségvállalását emelte ki köszöntőjében, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy a Nass Magnet Hungária Kft. az elsők között pályázott a kormány támogatására, ez az eltökéltség pedig meghozta a gyümölcsét, hiszen a korábbi sikeres pályázatuk után most újabb beruházásukra nyertek támogatást.

Ovádi szerint ez garancia a térségnek és a munkavállalóknak is, hiszen egy 20 éve itt működő külföldi tulajdonú cég Veszprémben és a veszprémi emberekben látja a sikereinek egyik kulcsát.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. 2024. február 21. 23:09 Orbán Viktor: a '23-as extra nehéz évből sikerült ép bőrrel kikecmeregni Orbán Viktor: a '23-as extra nehéz évből sikerült ép bőrrel kikecmeregni Pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem, ezért a kegyelmi ügyben a lemondás helyes volt, és megerősít bennünket - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budapesti Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében. Kilátásba helyezte a magyar gyermekvédelmi rendszer megerősítését, beszélt Magyarország zöldátállásáról, és arról is, hogy a parlament a tavaszi ülésszak kezdetén ratifikálhatja Svédország NATO-csatlakozását. A '23-as extra nehéz évből sikerült "ép bőrrel kikecmeregni", az eredményekkel "nem lehetünk elégedetlenek" - jelentette ki Orbán. 2024. február 17. 17:44 Hogyan nőhetett az adóbevétel Veszprémben, ha az önkormányzat nem is emelt adót? gazdaság Hogyan nőhetett az adóbevétel Veszprémben, ha az önkormányzat nem is emelt adót? Veszprém bevételének több, mint negyedét a helyi adókból befolyt pénzek teszik ki 2024-ben, az önkormányzat mégsem emelte meg a helyi adókat és tudomásunk szerint nem is tervez ilyet. Valójában egy egyszerű matekpélda választ ad a miértre, ami mögött viszont már egy minden mindennel összefüggő rendszer képe jelenik meg. 2024. február 15. 16:09 Veszprémi családi vállalkozás az Agrármarketing-díj arany minősítésű nyertese Veszprémi családi vállalkozás az Agrármarketing-díj arany minősítésű nyertese Először osztották ki hazánkban az Agrármarketing-díjat, melyre több kategóriában pályázhatott az agrárvilág szinte összes szereplője.  Az arany minősítésű díjat egy veszprémi családi vállalkozás, a Greenman Kft. vihette el azzal, hogy rövid idő alatt sikerült igazi “love branddé” válnia a testimonial marketing révén: kommunikációjában átadta a szót a vásárlóinak. A díj átadására az Év Agrárembere 10. jubileumi ünnepségén került sor. 2024. február 12. 12:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.