Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Állandó mentőállomás lesz Révfülöpön

2022. február 17. 14:49 // Forrás: Hírhíd
Új mentőállomást alakítanak ki Révfülöpön kormányzati támogatással - jelentette be Navracsics Tibor, a Veszprém megyei 3-as választókerület fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje csütörtökön a Balaton-parti településen, írja a Hírhíd. A fejlesztés egy régóta nagyon várt helyi igényre ad választ.

Navracsics Tibor hangsúlyozta, a Balaton nyugati medencéjébe az itt élők mellett az ország számos térségéből látogatnak nyaralni, kikapcsolódni, dolgozni. Eddig Balatonfüred és Keszthely között állandó mentőállomás nem volt, csak szezonálisan működött mentőpont.

Hangsúlyozta, a hagyományos értelemben vett szezonon kívül is egyre többen járnak már a térségbe, sőt, részben a koronavírus-járvány miatt többen költöztek nagyvárosokból is a Káli-medencébe.

A mostani mérföldkőnek tekinthető fejlesztésben először a kormány bruttó 63,5 millió forintos támogatásával egy ideiglenes állomást alakítanak ki a révfülöpi közösségi házban, itt várhatóan már idén nyáron elkezdi egész éves munkáját a mentőszolgálat.

Ezzel párhuzamosan az Emberi Erőforrások Minisztréiuma elkezdi a tervezési és közbeszerzési eljárásokat az új, modern mentállomás kialakításával kapcsolatban, ami ugyanezen a helyszínen, a település központjában lévő közösségi ház mellett épül majd fel.

Mindenkinek az az érdeke, hogy minél hamarabb és minél közelebbről érkezzen a segítség - fogalmazott Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Elmondta, a mentőszolgálat adataiból is látszik, hogy a térségben nem csak a nyári időszakban kell megerősíteni a mentést.

Tájékoztatása szerint Veszprém megyében a mentők tavaly 48 ezer feladatot láttak el, emellett további mintegy 56 ezer koronavírus-mintavételt végeztek több ezer kilométert megtéve.

A révfülöpi egyébként a 257. állandó mentőállomás lesz az országban, ezzel is tovább növelve a lefedettséget.

Kondor Géza, Révfülöp független polgármestere, a térség településvezetői nevében üdvözölte a beruházást, amely a biztonságot és a biztonságérzetet is növeli a Káli-medencében. Kiemelte: a végleges mentőállomás megépüléséig önkormányzati ingatlanon működhet az ideiglenes mentőállomás, ahol kulturált szálláshelyet és telephelyet alakítanak ki a mentődolgozók számára.

A polgármester közölte: Révfülöp képviselő-testülete hétfőn szándéknyilatkozattal erősítette meg a mentőállomás létesítésének támogatását.

A sajtótájékoztatón több Káli-medencei település - köztük Ábrahámhegy, Balatonhenye, Káptalantóti, Kékkút, Kővágóörs, Mindszentkálla, Salföld és Szentbékkálla - polgármestere is megjelent.

vehir.hu
további cikkek
Így lett piacvezető nagyon hamar a Triton Life Veszprémben Triton Life Így lett piacvezető nagyon hamar a Triton Life Veszprémben Van egy magánszektor Magyarországon is, ami a magánóvódák- és iskolákhoz hasonlóan az állami szolgáltatások mellett működik, mégis talán a legtöbb ember ebben érintett igazán, a verseny pedig rendkívül kiélezett itt. A magánegészségügyi központok népszerűsége egyre nagyobb, Veszprémben pedig egy közel húszéves tapasztalattal bíró szakmai csapat vetette meg lábát a Triton-csoportnak köszönhetően. Megnéztük, mit tud ez a magánegészségügyi központ, és hogyan vált nagyon hamar piacvezetővé a városban.   2023. augusztus 4. 11:53 Helbert Márta védőnő kapta a Perlaky-díjat Helbert Márta védőnő kapta a Perlaky-díjat A városi elismerést az egészségügyben végzett kimagasló szakmai munkájáért vehette át szerdán a Tegulariumban. 2023. július 5. 22:01 Átadták az Ajkai Magyar Imre Kórház megújult infektológiai épületét Átadták az Ajkai Magyar Imre Kórház megújult infektológiai épületét A Semmelweis-napi ünnepségen Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy a 3 milliárd forintból megvalósult fejlesztés új korszakot nyit a régió egészségügyi ellátásában. 2023. június 30. 14:53 Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték Semmelweis születésnapján egészségügy Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték Semmelweis születésnapján Semmelweis Ignác születésének 205. évfordulója alkalmából rendeztek megemlékezést és adtak át elismeréseket a Csolnoky Ferenc kórházban szerdán. 2023. június 28. 20:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.