Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Állandó mentőállomás lesz Révfülöpön

2022. február 17. 14:49 // Forrás: Hírhíd
Új mentőállomást alakítanak ki Révfülöpön kormányzati támogatással - jelentette be Navracsics Tibor, a Veszprém megyei 3-as választókerület fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje csütörtökön a Balaton-parti településen, írja a Hírhíd. A fejlesztés egy régóta nagyon várt helyi igényre ad választ.

Navracsics Tibor hangsúlyozta, a Balaton nyugati medencéjébe az itt élők mellett az ország számos térségéből látogatnak nyaralni, kikapcsolódni, dolgozni. Eddig Balatonfüred és Keszthely között állandó mentőállomás nem volt, csak szezonálisan működött mentőpont.

Hangsúlyozta, a hagyományos értelemben vett szezonon kívül is egyre többen járnak már a térségbe, sőt, részben a koronavírus-járvány miatt többen költöztek nagyvárosokból is a Káli-medencébe.

A mostani mérföldkőnek tekinthető fejlesztésben először a kormány bruttó 63,5 millió forintos támogatásával egy ideiglenes állomást alakítanak ki a révfülöpi közösségi házban, itt várhatóan már idén nyáron elkezdi egész éves munkáját a mentőszolgálat.

Ezzel párhuzamosan az Emberi Erőforrások Minisztréiuma elkezdi a tervezési és közbeszerzési eljárásokat az új, modern mentállomás kialakításával kapcsolatban, ami ugyanezen a helyszínen, a település központjában lévő közösségi ház mellett épül majd fel.

Mindenkinek az az érdeke, hogy minél hamarabb és minél közelebbről érkezzen a segítség - fogalmazott Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Elmondta, a mentőszolgálat adataiból is látszik, hogy a térségben nem csak a nyári időszakban kell megerősíteni a mentést.

Tájékoztatása szerint Veszprém megyében a mentők tavaly 48 ezer feladatot láttak el, emellett további mintegy 56 ezer koronavírus-mintavételt végeztek több ezer kilométert megtéve.

A révfülöpi egyébként a 257. állandó mentőállomás lesz az országban, ezzel is tovább növelve a lefedettséget.

Kondor Géza, Révfülöp független polgármestere, a térség településvezetői nevében üdvözölte a beruházást, amely a biztonságot és a biztonságérzetet is növeli a Káli-medencében. Kiemelte: a végleges mentőállomás megépüléséig önkormányzati ingatlanon működhet az ideiglenes mentőállomás, ahol kulturált szálláshelyet és telephelyet alakítanak ki a mentődolgozók számára.

A polgármester közölte: Révfülöp képviselő-testülete hétfőn szándéknyilatkozattal erősítette meg a mentőállomás létesítésének támogatását.

A sajtótájékoztatón több Káli-medencei település - köztük Ábrahámhegy, Balatonhenye, Káptalantóti, Kékkút, Kővágóörs, Mindszentkálla, Salföld és Szentbékkálla - polgármestere is megjelent.

vehir.hu
további cikkek
Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club Csolnoky Ferenc Kórház Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club A Veszprém Lions Club három, együttesen közel 3 millió forint értékű modern műtőlámpát adományozott a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályának. 2024. március 7. 13:39 Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Pályaorientációs napot szervezett kedden a Csolnoky Ferenc kórház. 2024. február 7. 15:34 A covidos időket idéző intézkedéseket vezettek be a sertéstelepeken A covidos időket idéző intézkedéseket vezettek be a sertéstelepeken Járványvédelmi intézkedések, higiénia, távolságtartás – a Covid-19 világjárvány alatt mindenki megtanulta ezeket a fogalmakat és azt is, hogy mit takarnak a gyakorlatban. Bár a koronavírus a sokadik hulláma után mára megszűnt világjárványnak lenni, most egy másik területen, a sertésállomány között kell hasonló óvintézkedéseket betartani. Veszprém vármegye egyelőre nem érintett, de a kockázat itt is közepes mértékű. 2024. január 27. 16:55 A veszprémi kórházigazgatót is felmentették A veszprémi kórházigazgatót is felmentették Pintér Sándor belügyminiszter két országos, öt vármegyei és tíz városi kórház főigazgatóját mentette fel, derül ki a Belügyminiszteérium közleményéből. Azóta kiderült, hogy köztük van dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója is. 2023. december 14. 16:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.