Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tudománykommunikációs versenyen mérik össze tudásukat a Pannon Egyetemen

2022. február 18. 11:15
A Pannon Egyetemen zajló egész napos versenyen, a Tudomány Mindenkinek Hackathon elnevezésű rendezvényen a magyar felsőoktatási intézmények által delegált csapatok mérik össze tudásukat.

Az ország számos pontjáról érkeztek fiatalok, hogy kortársaikkal összemérjék tudásukat a tudomány területén. A Társadalom Innovációs Nemzeti Laboratórium keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az NKFI Hivatal támogatásával megvalósuló versenyre Nyíregyházáról, Miskolcról, és a fővárosból is érkeztek, és természetesen a Pannon Egyetem is képviseltette magát.

A rendezvény megnyitásaként a Pannon Egyetem rektora, Gelencsér András tartott szakmai előadást, ráhangolódva ezzel az egész napos tudományos diskurzusra. Meghökkentőnek mondható beszámolója a klímaváltozás témáját dolgozta fel, kiemelve az ember felelősségét, lehetőségeit, valamint a tévhitek és tévképzetek mibenlétére is rávilágított. Előadása után a versenyzők lehetőséget kaptak, hogy kérdezzenek, többen éltek a joggal.

A Gazdaságtudományi Kar dékánja, Fehérvölgyi Beáta is köszöntötte a versenyzőket. Számára a legalapvetőbb kérdés, hogy mi a tudomány feladata, valamint hogy a tudományos kutatásokat miként lehet közérthetően kommunikálni. Véleménye szerint, a tudományos eredmények hiteles közlése nem csupán a tudományokkal foglalkozók számára lesz hasznosítható.  

Dr. Sulyok Judit, a Balatoni Turisztikai Kutató Intézet adjunktusa, az esemény főszervezője a köszöntők után ismertette a legfontosabb tudnivalókat a verseny lebonyolításáról, hogy az egész napos rendezvény zökkenőmentes legyen. 

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Hazatért a kavicsfogó űrteknő űrkutatás Hazatért a kavicsfogó űrteknő A Utah állambeli Nyugati-sivatagban földet ért az az űrkapszula, ami egy földközeli aszteroidáról szállított kőzetmintákat.  ma 12:29 Véglegessé válik, hogy Magyarország évtizedek után ismét embert küld a világűrbe Véglegessé válik, hogy Magyarország évtizedek után ismét embert küld a világűrbe A nap folyamán aláírják a szerződést az Axiom Space nevű amerikai vállalattal, amelynek alapján immár véglegessé válik, hogy Magyarország hosszú évtizedek után ismét embert küld a világűrbe - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Austinban. 2023. szeptember 19. 18:01 Istent nem lehet megismerni az ember nélkül Istent nem lehet megismerni az ember nélkül Csütörtök délelőtt megtartotta ünnepi tanévnyitóját a Veszprémi Érseki Főiskola. Idén összesen 177 új hallgató kezdi meg tanulmányait. 2023. szeptember 7. 22:02 A hétfői elektromos vihar csak ízelítő volt a természet erejéből A hétfői elektromos vihar csak ízelítő volt a természet erejéből Mintha egy keményebb rave-party lett volna Veszprémben, olyan hatása volt a hétfő esti viharnak, ahogy egy órán keresztül megállás nélkül villódzott az égbolt a villámoktól. A jelenség viszont nem rendkívüli, sőt, van a Földnek olyan pontja, ahol szinte egész évben ezt látják az ott élők, ha kinéznek az ablakon. 2023. augusztus 29. 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.