2022. július 1.
//
Annamária névnap

Kolbásztöltők versenyeztek Kádártán

Második alkalommal rendezték meg a Kádártai Kolbászolást szombaton.

Bár ma már viszonylag kevesen foglalkoznak állattartással a településen, a 60-as években még minden háztartásban neveltek sertést, a disznóvágásokra pedig összegyűlt a falu apraja-nagyja. Ezt a szokást szerette volna feleleveníteni a Közösség Kádártáért Egyesület két évvel ezelőtt, amikor a helyi közösségi ház vezetőjével, Tósoki Ginával együtt megszervezték az első Kádártai Kolbászolást.

A pandémia miatt aztán egy évet ki kellett hagyni, mire újra megtarthatták a rendezvényt – talán ezért is, a szombati eseményen annál nagyobb volt az öröm.

A második kolbászolásra tizenhét csapat nevezett be, hogy elnyerjék az első három helyezettnek járó kupákat, illetve a különdíjat. A versenyzőknek több kitételnek is meg kellett felelniük: a 10-15 centiméteres kolbászok leadása mellett a zsűri az asztalok rendjét, a sütési-töltési folyamatokat és a csapatok egyenruháját is figyelembe vette.

A rendezvényre Ovádi Péter országgyűlési képviselő is kilátogatott, aki egy Telekom Veszprém mezt ajánlott fel a versenyzőknek. Mint mondta, a jó hangulat is jelzi, mennyire szükség van az ilyen programokra: hiszen egy közösség akkor tud igazán erős lenni, ha lehetőség van találkozni. A kolbásztöltő versenyen egyébként nem csak Kádárta lakói jelentek meg, a szomszédos településekről, Gyulafirátótról és Hajmáskérről is érkeztek versenyzők, bizonyítva a térségi összetartást.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

További cikkek

Kívül lilák, belül zöldek a V-Busz új járművei
Kívül lilák, belül zöldek a V-Busz új járművei
Amit a városvezetés néhány éve eltervezett a közösségi közlekedés megreformálásában, az mostanra érett be végérvényesen, amikor a héten megérkezett és forgalomba állt a V-Busz kötelékében az 5 darab új, tisztán elektromos meghajtással közlekedő autóbusz. Az új buszok nem csak környezetkímélőek, hanem számos technikai újítással is felszerelték őket, töltőállomásukat pedig a Haszkovó-buszfordulóban alakították ki.
Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Összefoglalónk a képviselő-testület júniusi üléséről.
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő Óvodája 2022” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” pályázat dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 29-én, Budapesten. Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával idén második alkalommal hirdetett – az állatvédelmi oktatási tevékenységet középpontba helyező – pályázatot óvodák és idén első ízben már általános iskolák számára is. A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várták, akik kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a forgalom számára az elkészült Füredi úti felüljárót, így ismét két irányból lehet közlekedni a Balaton irányába Veszprémből. A 8-as út déli elkerülőjének fejlesztése során zajvédő falakat is építettek az útszakasz teljes hosszában, véglegesen pedig 2022 decemberében fejezik be a munkákat.
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Veszprémben, a Pannon Egyetemen nyitott fejlesztőirodát a cég.