Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Videóban üzent az érsek a várfelújításról

2022. február 22. 10:04
Videoüzenetet tett közzé dr. Udvardy György katolikus érsek a várban zajló munkálatokkal kapcsolatban.

Az érsek elmondta: az, hogy Veszprém lesz jövőre Európa Kulturális Fővárosa, az közös öröm, de egyben közös feladat is. Számos létesítmény újul meg a városban és a régióban. Ehhez hasonlóan a várban lévő érsekségi ingatlanok is – a kormányzat támogatásával – teljes körűen megújulnak.

Hozzátette: ez a feladat egy nagy lehetőség, ami révén az itt élő emberek kulturális, hitéleti, szabadidős elgondolását lehet egyszerre, nagy intenzitással megújítani. Szeretnének új tereket átadni a lakosság szolgálatának, olyan helyszíneket is, amelyek létezéséről talán nem is sokan tudtak eddig. 

A munkálatokkal kapcsolatban az érsek kifejtette: mintegy kétéves folyamat előzte meg a kivitelezést, az érsekség egyeztetett hatóságokkal, az önkormányzattal, az EKF-program irányítóival.  Megjegyezte: a felújítás természetesen számos kellemetlenséggel jár, a későbbiekben azonban kényelmesebb és szebb környezet vár minket a város fölött.

A vár felújításának részleteiről korábban itt írtunk:

Kapcsolódó cikk
Teljes egészében megújul Szent István öröksége - elkezdődött a veszprémi vár-projekt
Elkezdődött a veszprémi vár eddig soha nem látott léptékű felújítása, amelyben gyakorlatilag az összes műemlék épület, valamint közösségi és kiállítóterek is érintettek. Magyarország kormánya közel 40 milliárd forinttal támogatja a gigaberuházást, amely egyszerre városfejlesztési, turisztikai, munkahelyteremtési és hitéleti jelentőségű.
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.