Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Támogatja a költségvetést a Fidesz-KDNP

2022. február 23. 14:49
A költségvetés kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciója részéről Halmay Gábor szóvivő és Pálinkás Roland frakcióvezető szerdán.

A közgyűlés csütörtökön tárgyalja az idei költségvetést, amit a Fidesz-KDNP frakció támogat majd – jelentette ki Halmay Gábor frakciószóvivő, aki ismertette a polgármester által korábban már bejelentett számokat. Megjegyezte: a a bevételek 45,5%-kal növekedett az előző évhez képest, ez jellemzően kormányzati támogatásokból és ingatlan-értékesítésből adódott. Megnövekedett az önkormányzat működési kiadása, ez közel 20 milliárd forintot jelent, míg fejlesztésre 40 milliárd körüli összeget fordítanak majd. Halmay rámutatott: a kormány, Ovádi Péter képviselő és az önkormányzat jó kapcsolatának köszönhető a kedvező változás a számokban.

Pálinkás Roland frakcióvezető szerint a 2022-es év példa nélküli fejlesztéseket hoz Veszprémnek, részben a Modern Városok Program révén – ide tartozik a színház felújítása és a nagyléptékű útfelújítási program is –, részben pedig az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódóan, ennek köszönhetően újul meg többek között a volt gyerekkórház és a Ruttner-ház is. Hozzátette: a frakció csütörtökön igennel szavaz majd a költségvetésre, és ezzel szimbolikusan a kormány országépítő munkájára is, melynek támogatására kérik a választókat is április 3-án. 

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.