Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
7°C
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
7°C

Jogtörténész: a kommunizmus nem pusztult el, ma szivárványszínű pogányságnak álcázza magát

2022. február 25. 15:13
-Le kell lepleznünk, hogy később ne kelljen újabb emléktáblákat állítani az áldozatoknak - mondta Kahler Frigyes jogtörténész a kommunizmus áldozatainak emléknapján péntek délelőtt Veszprémben.

A kommunizmus áldozatainak emléknapján tartottak koszorúzást péntek délelőtt a Veszprémi Törvényszék udvarán.

A kommunista diktatúra időszakában a Várbörtönben raboskodó és az ott kivégzett politikai elítélteknek emléket állító táblánál elsőként a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezete nevében Pintér Kornél köszöntötte a megemlékezőket, majd dr. Némethné dr. Szent-Gály Edit, a Veszprémi Törvényszék elnöke szólt a megemlékezőkhöz. Mint mondta, a fél évszázaddal korábbi események a magyar igazságszolgáltatás szégyenteljes, sötét korszakának tekinthető, és most, a 21. század bíróságának feladata, hogy szembe nézzen a múlttal, megadja a tiszteletet, és fejet hajtson az igazságtalanul elitéltek emléke előtt.

Dr. Kahler Frigyes jogtörténész, egyetemi docens emlékező beszédében azt részletezte, hogy a kommunista diktatúra miként alapozott gyűlöletre, osztályharcra, terrorra, és hogyan gyilkolt,- és nyomorított meg, fosztotta ki, valamint kötötte szellemi gúzsba az embereket. A terror mellett a hazugság és a megtévesztés volt a kommunizmus másik fegyvere -mondta.

Felidézte, az újabb kutatások szerint a Szovjetunióban 20 millió emberéletet követelt a kommunizmus, mely tulajdonképpen Nyikolaj Alekszandrovics Bergyajev filozófus szavaival élve egy türelmetlen vallásnak is tekinthető, hisz minden gondolatot, amely oppozíciót tartalmaz, megsemmisítendőnek tart. Magyarország is megtapasztalta ámokfutását, a világ pedig 1956 fénycsóvájában értesülhetett arról, miről is szól.

Káhler Frigyes 2022. február 25-én mondott emlékezőbeszédet a Veszprémi Törvényszék udvarán.Káhler Frigyes 2022. február 25-én mondott emlékezőbeszédet a Veszprémi Törvényszék udvarán.

Kahler szerint kimondhatjuk, a kommunizmus egyenlő: 100 millió halott és mérhetetlen szenvedés. Gyakorlata megbukott, ám vírusa nem pusztult el, csak mutálódott: a napjainkban zajló küzdelem megmutatja az egykor volt bolsevikok és belőlük származó kultúrbolsevikok gyakorlatának valódi arcát, amely valójában a halál kultúrája, és a legtöbben globalizmusnak vagy neoliberalizmusnak nevezik.

-Meg kell ismerkednünk a barna pogányság, és a nácizmus után a szivárványpogányság fogalmával is, és tisztában kell lennünk vele, hogy milyen veszélyt rejt ránk és a hazánkra nézve. Céljaik ugyanazok, mint az internacionalista kommunizmusé voltak: a nemzetállamok felszámolása, a hit kiírtása, a család felszámolása és szétverése, a társadalom atomizálása és konzumidióta tömeggé való gyúrása- mondta. Úgy látja, mindez létünket fenyegeti és le kell ezt lepleznünk, és fel kell venni ellene a küzdelmet, hogy később ne kelljen újabb emléktáblákat állítani az áldozatoknak.

Az eseményen Udvardy György veszprémi érsek mondott imát, majd elhelyezték az emlékezés koszorúit, többek között Porga Gyula polgármester is.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. ma 3:15 Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást köztársasági elnök Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. tegnap 18:19 A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról 188 igen szavazattal, 6 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslatot. tegnap 18:09 Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal Budapest-Bamako Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal A Vehir.hu a veszprémi bamakós csapat médiapartnereként szeretettel vár mindenkit a közönségtalálkozón, ahol Vermes Gábor és Szűcs Dávid elmesélik az élményeiket és legizgalmasabb tapasztalataikat az idei Budapest-Bamako Rally-ról. A helyszínen megtekinthető lesz az a több mint negyvenéves Mercedes W123 típusú autó is, amivel a két helyi férfi megtette a 9200 km-es távot. tegnap 15:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.