Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Ovádi: a baloldal a vidéket felszámolni, a kormány támogatni akarja

2022. március 2. 12:18
Hajmáskéren fórumozott Ovádi Péter a polgármesterrel, aki 24 év után először áll ki nyíltan országgyűlési képviselő mellett. Köbli Miklós szerint Hajmáskérnek elemi érdeke, hogy a Fidesz-KDNP maradjon kormányon

Köbli Miklós (független) polgármesterrel, a hajmáskéri művelődési házban fórumozott Ovádi Péter parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) kedd este.

A nagyjából egy órás programot Ovádi azzal kezdte: örüljünk annak, hogy a jelenlegi miniszterelnököt Orbán Viktornak hívják, hisz az elmúlt 12 év megmutatta, hogy az igazán nehéz helyzetekben hogyan kell kormányozni és a magyar érdekeket képviselni- utalt a vörösiszap katasztrófára, a 2015-ben kezdődő migránsválságra, a koronavírus helyzetre és a mostani orosz-ukrán háborúra, melyből Magyarország hangsúlyozottan ki szeretne maradni.

Köbli Miklós hajmáskéri polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő a 2022. március 1-én tartott fórumon.Köbli Miklós hajmáskéri polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő a 2022. március 1-én tartott fórumon.

Mint mondta, a jelenlegi kormány Görögországhoz hasonló, csődközeli országot vett át 2010-ben, majd innen fokozatosan építkezve jutott el mai állapotáig, mely még közel sem tökéletes, hisz van még bőven tennivaló. Az ellenéki összefogással és a baloldallal kapcsolatban kifejtette, érdemes látni, miképp gondolkoznak a vidékről: Gyurcsány-Bajnai kormány nem törődött vele, hisz semmilyen programot nem indított, amire a vidék büszke lehetett volna, és úgy tekintettek rá, mint felszámolandó infrastruktúrára. Iskolákat és óvodákat zártak be, ellehetetlenítették a falusi létet-mondta. Ezzel szemben a jelenlegi kormány bebizonyította, hogy fontosak neki a kisebb települések és a falvak, többek között ezért is hozták létre az 5 ezer fő alatti településeknek szóló Magyar Falu Programot, mely valódi kérdésekre ad valódi válaszokat. Olyan lehetőségeket nyitottak meg általa, mely valóban előre tudja vinni a vidékiek életét, hisz a támogatások nélkül az önkormányzatok nem tudnák azokat a fejlesztéseket véghezvinni, amiket az Magyar Falu Program megad számukra. Ovádi szerint az ellenzék bevallottan is csak a budapesti emberekre számít.

A képviselő beszélt arról is, hogy míg politikai ellenfelei az egyesült Európában hisznek, addig a jobboldali kormány egy erős és önálló nemzetben, mely képes magát megvédeni.

Saját tevékenységével és az elmúlt 4 évvel kapcsolatban Ovádi úgy fogalmazott, a választókörzetének polgármesterei mind térségben gondolkoznak, jól össze tudnak dolgozni, és nem azt nézik, hogy milyük nincs, hanem hogy hogyan tudnak összefogni. 2018 óta 150 fogadóórán (mind a 25 településen évente legalább egyszer) vett részt és több mint 1000 rendezvényre látogatott el, amelynek mindegyikén tenni akaró emberekkel találkozott. Elmondása szerint a hozzá érkező kérésekhez és javaslatokhoz úgy áll, hogy miképp, és hogyan lehet azokat megoldani, és ezt a szolgálatot szeretné folytatni 2022 után is.

A fórumon jelenlévő Köbli Miklós polgármester azzal kezdte, polgármestersége 24 éve alatt még sosem fórumozott képviselőkkel, ám úgy látja, Ovádi Pétert érdemes támogatni, hisz településvezetőként felelősséggel tartozik aziránt, hogy Hajmáskér milyen irányban halad tovább. Részletezte, az elmúlt négy év alatt több támogatást kaptak, mint a baloldali kormányoktól összesen: 2018 óta tornatermet építettek, óvodát fejlesztettek, utakat aszfaltoztak, lakótelepi parkolót hoztak létre, eszközöket szereztek be, és a civil szervezeteket is több millió forinttal tudták támogatni. Hajmáskér minden benyújtott pályázatán nyerni tudott. Köbli Miklós szerint fejlesztések miatt Hajmáskérnek és az egész országnak is elemi érdeke, hogy a jelenlegi kormány maradjon az ország élén.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.