Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
22°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
22°C

A Pannon Várszínház bemutatta a közelgő Tavaszi Fesztivál programját

2022. március 4. 13:00
Szerda délelőtt a Hangvilla kávézójában tartották a Tavaszi Fesztivált beharangozó sajtótájékoztatót. Az esemény időpontja március 12. és 13., valamint 19. és 20.

A Pannon Várszínház immáron tizenötödik alkalommal rendezi meg a Tavaszi Fesztivált, melynek programját úgy alakították ki, hogy minden korosztály megtalálja benne a neki való előadást. Idén a közönség a teátrum három saját produkciója mellett két vendégelőadást is megtekinthet, foglalta össze Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója. Hozzátette, az idei év az EKF2023 előkészítő éve, így a fesztivál üzenetével, értékrendjével az EKF szellemiségét is képviseli.

Kép: Pannon VárszínházKép: Pannon Várszínház

A színház saját előadásai közül a Virágot Algernonnak című nagysikerű darabot tűzi repertoárra, illetve a szintén hatalmas sikert felmutató A Pál utcai fiúk zenés darabot, melyről az igazgató Vándorfi úgy fogalmazott, nem követi szorosan a musical általános szabályait. A harmadik Pannon Várszínház darab Szigligeti Ede Liliomfija, melyet Szelle Dávid rendezett.

Kép: Veres 1 SzínházKép: Veres 1 Színház

A két vendégelőadás közül a Veres 1 Színház Ne most, drágám! című komédiát láthatja a veszprémi közönség: „A történet középpontjában szeretők, nercbundák, illetve hiányosan öltözött nők állnak....”, izgalmas bonyodalmakat ígér tehát a darab. A főbb szerepekben Fekete Linda, Csonka András és Mihályfi Balázs látható. A Veres 1 Színház igazgatója, Venyige Sándor is részt vett a sajtótájékoztatón, aki örömmel vette a Pannon Várszínház meghívását, ahogy egyébként a veszprémi teátrum is gyakori vendége a Veres 1 Színháznak nyaranta a Mézesvölgyi Nagyszínpadon.

Kép: Veres 1 SzínházKép: Veres 1 Színház

A másik vendégelőadás Hajdu Szabolcs és a Látókép Ensemble Kálmán-nap című darabja lesz, mely Hajdu Szabolcs készülő filmjének eredeti színpadi változata. Az előadás után a Hangvilla kávézójában egy kerekasztal beszélgetésre is sor kerül, ahol a rendező Hajdu Szabolcs mesél.

Kép: Pannon VárszínházKép: Pannon Várszínház

A sajtótájékoztató utolsó felszólalója Varga Richárd volt, a Veszprém EKF 2023 kulturális projektmenedzsere, aki egyfajta ünnepként tekint a fesztiválra, s örömmel állt az EKF képviseletében a rendezvény mellé. 

Szabó Eszter

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.